Nagykanizsán nyitott desszertműhelyt a neves cukrászséf

Forrás: turizmus.com

 2023. március 08. 15:46

Jakabfi Dávid desszertkülönlegességei az elmúlt években világhírű katalógusok címlapján, köztük a híres párizsi Le journal du pâtissier-ben is megjelentek.

A tányérdesszertjeiről és cukrászkurzusairól ismert Jakabfi Dávid sokéves európai tapasztalatszerzés után szülővárosában, Nagykanizsán nyitotta meg saját desszertműhelyét.

A JD Desszertműhely repertoárjában többnyire újragondolt klasszikusok szerepelnek, amilyen a különleges ízvilágú somlói galuska, a többféle technológiát ötvöző Rákóczi túrós, a földimogyorókrémből készült tiramisu vagy a nagyon csokoládés lúdláb desszert, de a nagykanizsai műhelyben a világszerte népszerű macaron is tízféle ízkombinációban kapható. A cukrászséf szeretné újra divatba hozni a híres-neves Rigójancsit is, amely nála dél-amerikai csokoládéból és prémium minőségű vajból készül. A legszokatlanabb desszert pedig minden bizonnyal a pattogatott kukoricából alkotott popcorn pohárkrém.

Jakabfi Dávid régi álma valósult meg a saját desszertműhely megnyitásával

Fotó: Jakabfi Dávid

A nagykanizsai műhelyben a legjobb nyersanyagokkal, friss gyümölcsökkel, valódi vajjal, dél-amerikai csokoládékkal, világhírű francia pürékkel dolgoznak. Főbb alapanyagaik közé tartozik a gesztenyeliszt és a tökmagolaj is, desszertjeikben ugyanis az őrségi alapanyagok és ízek is bemutatkoznak.

A kiváló minőség mellett a környezettudatosságra is nagy hangsúlyt helyeznek, ezért pohárkrémeiket visszaváltható üvegpohárban kínálják, és hálásak azért is, ha a vásárlók saját dobozzal érkeznek, amelyben hazavihetik a süteményeket. A desszertműhely mellett hamarosan egy kisebb kerthelyiséget is kialakítanak, ahol a vendégek helyben fogyaszthatnak.