Nagyszabású fejlesztések Novákfalván

Forrás: turizmus.com

 2015. március 30. 15:40

Magyarország egyik legérdekesebb épületkomplexuma a közigazgatásilag Velemhez tartozó Novákfalva, ahol a munkát tavaly elkezdő új menedzsment és a tulajdonos korszerű igényekhez kívánja igazítani a hagyományőrző falu turisztikai kínálatát.

Hamarosan elkészül a wellness részleg - számolt be a fejlesztések egyik fontos állomásáról az üdülőfalu üzemeltető csapatának vezetője. Bowlingozni már most is lehet az épület modernebb szárnyában. A 2001-ben felhúzott 55 kisebb és több, nagycsaládosoknak szállást kínáló, népi stílusú ház közül néhányban már elkezdődött a felújítás, a fürdőhelyiségek a legkorszerűbb igényeknek is megfelelnek.

 

A gazdag, háromezer fajta növényt bemutató arborétum ugyancsak páratlan, talán egész Európában, hiszen ez nem afféle elzárt növénytár, hanem a festői kis házakat övező botanikai paletta, amely több kertész keze nyomán újul meg évről-évre.

Már szinte teljesen kész és vendégeket tud fogadni a több száz népviseleti babát őrző múzeum, ahol a mai Magyarország határain kívül eső települések régi öltözékeit és a festett-hímzett ősi motívumok szimbólumrendszerét is megtekinthetjük. A játszótér, a rendezvény és konferencia helyszínek, az alkotóház festménykiállítása, nem utolsósorban pedig a kitűnő konyha minden generációnak kellemes időtöltést nyújtanak, és sokféle igénynek megfelelnek.

Az anyafalu, Velem és a szintén pár kilométerre lévő Kőszeg attrakciói miatt széles a környékbeli kirándulási lehetőségek köre is.

A külföldi turistáknak még érdekesebb lehetne a létesítmény, ezért újfajta marketing stratégián is gondolkodnak az üzemeltetők.