Nagyszabású gálaesttel nyitott az Aria Hotel Budapest

Forrás: turizmus.com

 2015. november 01. 18:49

Október 28-án nagyszabású gálaesttel nyitott meg hivatalosan az Aria Hotel Budapest. A zenei tematikájú szálloda megnyitója csöppet sem volt szokványos, az eseményen Budapest lenyűgöző zenei és kulturális életét ünnepelték.

"Számomra különösen fontos, hogy a tárgyi és szellemi kulturális örökséget megvédjük. Most új ékszerdobozra leltem a városban, ahol a minőség találkozik a szépséggel, a kreativitással és az eredetiséggel" - mondta az est díszvendége, Bogyay Katalin ENSZ nagykövet (képünkön), Magyarország állandó New York-i ENSZ képviselője.

 

Az est házigazdái Henry Kallan, Alexander Rovt és Izsák Róbert, a szálloda alapítói voltak. A magyar származású Henry Kallan elmondta: gyerekkora óta szereti Budapestet, és mindig arról álmodott, hogy egyszer visszatér a gyökereihez. Ezért döntött úgy, hogy a New Yorkban szerzett tapasztalatait álmainak megvalósítására fordítja: a zene és a magyar főváros iránti rajongásának hódol. Az est során megszólaltak Kallan tulajdonos társai is, a szintén magyar származású Alexander Rovt és Izsák Róbert; Dr. Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, a HOTREC alelnöke; valamint Budapest főépítésze, Finta Sándor is.

 

A megnyitón jelen volt Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete, Portugália, Izrael, India, Csehország, Ausztria és Svédország nagykövetei, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, valamint a hazai kulturális élet olyan kiválóságai, mint Polgár Judit sakkvilágbajnok, Köves Slomó rabbi, Lakatos Márk divat-szakember, Náray Tamás divattervező, Miklósa Erika operaénekes, Pataki Ági és Kovács Gábor film producerek és Rost Andrea operaénekes, aki a szálloda opera-szárnyának kurátora.

A megnyitón több zenei stílus kiváló képviselői adtak ízelítőt a klasszikus és a modern zenei irányzatokból. Fellépett Balga Gabriella operaénekes és Sisa Sklovska énekes, valamint Fábián Juli és a Zoohacker zenekar is.

Az este elején a vendégek a Rost Andreáról elnevezett rosé pezsgő koktélt kóstolhatták meg, majd ízelítőt kaptak a szálloda gasztronómiai kínálatából.

 

Az Aria Hotel Budapest a New York-i Library Hotel Collection tagja. A luxus boutique hotel különegessége, hogy négy szárnyában különböző zenei irányzatokra reflektáló szobákat és lakosztályokat találunk. Az Aria Hotel Budapest ikonikus zeneszerzőket és zenei legendákat ünnepel, az opera, a klasszikus zene, a jazz és a kortárs zene műfajaiból válogatva. http://www.ariahotelbudapest.com/

Fotók: Talabér Géza