Nagyszabású Gokart Stadion és hotelfejlesztés Kecskeméten

 2012. május 09. 17:18

2008 áprilisában született döntés a kecskeméti Gokart sportpálya fejlesztéséről. A projekt megvalósulásával a Gokart Stadion turizmust és bevételeket generáló hatása megerősödik, hiszen számos új szolgáltatást alakítottak ki, a meglevők pedig minőségileg fejlődtek. A projekt megvalósulása hosszú távon minőségi vonzerőt jelent és garantálja a Gokart Stadion versenyképességét a turizmus nemzetközi piacán.

A Biancoop Zrt. A DAOP-2.1.1/ E-09-2009-0018. pályázati támogatással június 30-i átadással egy olyan aktív turisztikai létesítmény létrehozását vállalta, amely a technikai sport alapjaival, a gokartozás élményével ismerteti az érdeklődőket, a hazai motorsport számára oktatást és utánpótlásképzést tart. Mindemellett lehetőséget biztosít vezetéstechnikai tréningek megtartására, illetve hasznos és élményekben gazdag szórakozást nyújt az ideérkező vendégeknek. A vissza nem térítendő támogatás mértéke több mint 235 millió forint.
A minőségi fejlesztés során megtörtént a pályakísérő felületek felújítása, korszerűsítése: boxutca, szervizutak 7571 m2-en, melyből 2246 m2 a rendezvényterület. A komplexumhoz kültéri parkoló készült 1200 m2-en. A stadion földszintjén professzionális technikai kiszolgáló rész épült 993 m2-en, amelyben 12 db gokart elhelyezésére szolgáló box, valamint 12 db szerviz, illetve tároló helyiség található. Pályakísérő szociális helyiségek, öltözők, mosdók, közösségi helyiségek kerültek kialakításra közvetlen a boxutca mellett. A stadion első szintjén a pályára csodálatos panorámával rendelkező 250 fős étterem található, melyből két szeparálható különterem ad lehetőséget zártkörű megbeszéléseknek, tárgyalásoknak. A projekt keretében egy új, háromszintes modern épület kerül kialakításra, mely teljes mértékben akadálymentesített.
A terveket a 7. Dimenzió Építészeti Iroda készítette, a kivitelezés 2010 július 26-án kezdődött meg. A létesítmény kivitelezését a Patina Építőipari Zrt. (Dabas, Kölcsei út 6/a) végezte.
A projekt megvalósulása hosszú távon minőségi vonzerőt jelent a turizmusban, a Gokart Stadionban számos új szolgáltatás kerül kialakításra, a meglevők pedig minőségileg fejlődnek. A pálya és a hozzá kapcsolódó komplexum mind minőségét, mind pedig a technikai adottságokat tekintve is kiváló minőségű, a hobbi célú technikai sportok iránt érdeklődők és a versenyzők körében is várhatóan tovább nő a népszerűsége. 10 gyerek és 20 felnőttek részére készült gokart bérlésére van lehetőség, de a pályát saját autóval, motorkerékpárral és gokarttal is igénybe lehet venni.
A Stadionhoz Gokart Hotel épül 44 szobával, mely várhatóan augusztus elejétől üzemel.