Nagyszabású grillpartyn mutatkozik be a Kamado Joe Magyarországon

Forrás: turizmus.com

 2019. július 17. 17:43

Egyre több grillezés iránt érdeklődő választja a tojás alakú kamado grillezőt a hagyományos helyett – vagy néha mellett.

Nem is csoda, hiszen ezek a grillezők rendkívül könnyen kezelhetőek, elképesztően sokoldalúak és nem utolsó sorban kifejezetten szépek is. De honnan jön ez a tojás alakú grillező?

Ha a kamado eredetét keressük, akkor bizony jó messzire kell mennünk – nemcsak távolságban, de időben is. Agyagból készült sütő- és főzőedényeket már évezredek óta használ az emberiség, gondoljunk csak az indiai tandoor kemencékre vagy az észak afrikai tagine edényre.

A kamado grill őse egy több mint 3000 éves távol-keleti edény – ekkor kezdtek ugyanis el agyag helyett tartósabb anyagot, kerámiát használni ezekhez az edényekhez.

A kamado grill őse egy több mint 3000 éves távol-keleti edény

Fotó: Spa Trend

Eredetileg a japán mushikamadot rizs párolására használták. Kerek alakja és kupola alakú teteje egyértelműen emlékeztet bennünket a modern kamado grillek kinézetére. Már ezek az edények is rendelkeztek kisebb elzárható nyílásokkal, melyek segítségével a hőmérsékletet egyszerűen lehetett szabályozni. A kamado a második világháború után terjedt el Amerikában: a hazatérő amerikai katonák hozták magukkal Japánból a tojásgrillt és hamar igen népszerű lett a grillhagyományairól híres kontinensen.

A modern kamado gyártók megtartották az eredeti alakzatot és a lehető legkülönbözőbb kiegészítőkkel biztosítják annak sokoldalúságát. Egy kamadóban nemcsak grillezhetünk, hanem füstölhetünk, párolhatunk, főzhetünk, süthetünk kenyeret, pizzát vagy akár pitét is – valóban csak a képzeletünk szabhat határt, segítségével megmutathatjuk grilltudományunkat családunknak, barátainknak.

 

Így volt ezzel az Amerikában egyik legnépszerűbb tojásgrill márka, a Kamado Joe két alapítója is – szenvedélyük a grillezés, és ezt a szenvedélyt szerették volna megmutatni mindenkinek.

Azt eleinte álmukban sem gondolták, hogy cégük pár év alatt piacvezető lesz a kerámia grillgyártók között.

A Kamado Joe híres arról, hogy csak is a legjobb alapanyagokat használja, legyen szó akár a grillezőkhöz használt kerámiáról, a grillrácsokhoz használt fémekről, Argentínából származó faszénről vagy fűszerkeverékeikhez használt fűszernövényekről és tengeri sóról. A Kamado Joe világhírű termékei most Magyarországon is bemutatkoznak, méghozzá egy nagyszabású grillparty, grillbemutató és grillvásár keretében az ürömi székhelyű SpaTrend grilláruházában július 20-án. A Kamado Joe angol séfjétől első kézből lesheti el a nagyközönség a tökéletes angol steak készítésének titkát, a tojásgrillen való grillezés fortélyait, és az előzetesen igényelt kóstolójeggyel meg is lehet kóstolni a grill rácsáról lekerülő finomságokat.

A grillbemutatóról és vásárról további információ itt érhető el. (X)