Nagyszabású projektzárás a Kolping Hotelben

 2014. március 04. 21:28

Mintegy 200 meghívott ünnepelte együtt március 4-én az idén felnőtt korba lépő alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort legújabb fejlesztéseinek átadását.

Az eseményen jelen volt többek között a kormány és a helyi önkormányzat több képviselője, a térség polgármesterei, a szálloda tulajdonosai és felügyelőbizottságának tagjai, a német Kolping testvérek képviselői, a fejlesztés tervezésében és kivitelezésében részt vevő szakemberek, valamint az üzleti partnerek.

Az eseményen Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár gratulált az elvégzett munkához, és hangsúlyozta: a 850 millió forintos beruházás (a családokat középpontba helyező) értékei közel állnak a kormány által képviselt értékekhez.


Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte, hogy az értékteremtő beruházás tovább emeli az itteni szolgáltatások magas színvonalát. Amint mondta, olyan nagytérségi fejlesztésben gondolkoznak, mely Hévíz központtal a térség legnagyobb gyógyászati és üdülőközpontját hozhatja létre. 2014 a látványos építkezések éve lesz, mintegy 2,6 milliárd forintos értékben valósulhatnak meg beruházások a térségben.

Gebhard Kaiser, az augsburgi Kolping Képző Központ elnöke arról beszélt, a mostani projekt a Kolping Szövetség, az Európai Unió és a magyar állam együttes munkájaként valósult meg. A szakember gratulált az 1,6 millió vendégéjszakához, amit a szálloda 18 éves működése alatt „gyűjtött össze".


Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezető igazgatója elmondta: az elmúlt öt évben több mint 2 milliárd forintot költöttek a házra. A szállodaigazgató köszönetet mondott a projekt megvalósítóinak, a szövetség többi szállodaigazgatójának, valamint a hatóság képviselőinek is támogatásukért.

Az ünnepséget és a házszentelést követően a résztvevők megtekintették a három megújult helyszínt, a teljes egészében újjászületett családi élményfürdőt, a Hanami Beauty & Spa névre keresztelt, különleges hangulatú szépség és egészség központot, valamint a felújított Gizella ház szobáit és apartmanjait.