Nagyváradi spa-élmények

Szerző: Joszkin Daniella

Forrás: turizmus.com

 2017. október 24. 17:16

Borterápiás kezelés, 5 csillagos spa, valamint a komplex relaxációs és szórakoztató élményt nyújtó aquapark testet-lelket kényeztető jótékony hatásait élvezhettük háromnapos sajtóútunkon, Nagyváradon.

A város legkedveltebb szállodái által nyújtott lehetőségeket kipróbálva, valamint belekóstolva a helyi gasztronómiai finomságok mellett a termálvíz lazító hatásaiba is, egy igazán felejthetetlen fürdőélménnyel tértünk haza.

Mindannyiunk nagy kedvence volt a városközponttól mintegy 10 perc sétára található Hotel RamadaOradea****. Románia első bor-spa-jával rendelkező szállodájában a design, a kezelések során használt anyagok és az étterem kínálata is egyaránt a szőlő és a bor köré épül. A spa részlegben a halkan szóló, andalító zene és a levendulával kevert szőlőolaj illatában relaxálhatunk a sószobában, a szaunában vagy a pihenő helyiségek egyikében. Az óvárosra néző, tetőteraszon található két pezsgőfürdő egyikében akár este 11-ig áztathatjuk magunkat egy pohár bor társaságában. Felár ellenében pedig egyénre szabott borterápiás arc- és testkezeléseket vehetünk igénybe. Nem csak szállodai vendégek által látogatható, a város harmadik legjobb éttermeként nyilvántartott The Hub, amely a tematikus borvacsorák mellett a fúziós konyha legjobbjait kínálja. A hotelben három nagy konferenciaterem is helyet kapott, így igen népszerű az üzleti utazók körében is, valamint kedvelt esküvői helyszín. Ottjártunkor épp egy magyar pár 150 fős lagziját készítették elő.

Double Tree by Hilton Oradea

 

Egy éjszakát eltölthettünk a DoubleTree by Hilton Oradea****hotelben is. A Sebes-Körös partján fekvő szálloda magas színvonalú szolgáltatásai, exkluzív wellnessrészlege, mediterrán konyhájú étterme teljes mértékben hozta a brandhez hű színvonalat.

A szálloda közvetlen szomszédságában 2016 májusában nyílt meg a Nymphaea wellnesskomplexum. A gigantikus méretű aquapark a romániai gyógyturizmus igazi éllovasa, a mintegy 1500 fő befogadására alkalmas épületegyüttesben minden van, ami csak a wellness fogalomkörébe beletartozhat, legyen szó aktív és passzív pihenésről és szórakozásról egyaránt. Hatalmas medencék, csúszdapark, számos sportpálya, külön szinten működő szépségszalon remek ár-érték arányban vehető igénybe. A délelőtti órákban nem volt telt ház, így csapatunk szinte kizárólagosan élvezhette az egyébként kiegészítő belépőjeggyel használható törökfürdőt.

Nymphaea wellnesskomplexum és aquapark

Fotó: Konkoly-Thege György

Ha termálvíz, akkor kihagyhatatlan a Nagyváradtól 8 km-re található, télen-nyáron egyaránt üzemelő Félixfürdő, Románia legnagyobb gyógyfürdője. A környéken számos pénztárcabarát motel és hotel található, viszont az egyedi és luxus színvonal kedvelői számára egyértelmű választás az ország egyetlen 5 csillagos szállodája, a régóta fennálló, de nemrégiben teljesen felújított Lotus Therm Spa & Luxury Resort*****, amely igazi modern, minden igényt kielégítő, családbarát szolgáltatást nyújtó, nagyméretű szálloda.

Lotus Therm Spa & Luxury Resort

 

Nagyvárad évről évre fejlődik, az utak és a közművek felújítása mellett számos turistavonzó beruházás is elindult, s nem csak a fürdők tekintetében.  A közelmúltban készült el a vár renoválása és a vármúzeum is, a Fekete-Sas Palota passzázsa a bárokkal és pubokkal pedig a város egyik legjelentősebb szórakoztató centruma.

Az egyedülálló wellnesshétvégét a Nagyváradi Turisztikai Hivatal ügyvezető igazgatójának, Mihai Jurca meghívásának és a Turizmus Kft. PR csapata szervezésének köszönhetjük.  Oda- és visszajutásunkat a Wallis Autókölcsönző Kft. biztosította (www.sixt.hu).

 

Kapcsolódó cikkek