Napokon belül kiválasztják a Balaton fagyiját!

Forrás: turizmus.com

 2015. április 29. 16:22

Másodszor hirdette meg a Balaton fagyija versenyt a tó regionális turisztikai szövetsége. Az akcióval a Balaton cukrászdáit szeretnék népszerűsíteni. A zsűri május 3-án járja körbe a 15 cukrászdát, és kóstolja végig az általuk benevezett 2-2 fajta fagylaltot.

Az eseményeket nyomon követhetik a http://balatonfagyija.balatontdm.hu weboldalon, ahol térképes navigáció is található az egyes cukrászdákhoz.

 

A Balaton édességének tejet, tejszínt vagy vajat, cukrot és tojást kell tartalmaznia, valamint csak természetes aromákat lehet felhasználni. - nyilatkozta Fekete Tamás, a Balatoni Regionális TDM Szövetség alelnöke. A győztes fagylalt összetevőit május elsején teszik nyilvánossá, hogy aztán a nyáron a Balaton-part bármelyik cukrászdában megkóstolhassuk. Tavaly a pezsgős marcipán szamóca lett a Balaton fagyija, amit egy máriafürdői fagylaltozó készített el először Balaton randevú néven. A receptet nyilvánosságra hozták és bármely fagyizó ingyenesen felhasználhatja azt. Május 1-től nem csak a Balaton fagyija miatt nyitnak ki a helyi vendéglátóegységek.

Május 10-ig, a Nyitott Balaton elnevezésű akció keretében, 120 olyan programon vehetnek részt a turisták, amelyekkel a helyiek azt szeretnék bizonyítani, hogy érdemes tavasszal is a tó partjára jönni. Sok étterem kávézó 20-30 százalékos kedvezményt is ad áraiból ebben az időszakban.

Az idei nyertes vándorkupát kap, amelyet jövőre majd továbbad a következő nyertesnek. A bírálatnál fontos, hogy természetes alapanyagokat használjanak fel, számít az íz, az ötlet, a kreáció.

 

Az idei évre hozták létre a http://balatonfagyija.balatontdm.hu mobil landing page-et, amelyen a beépített térkép alapú funkció egyben navigációként is szolgál, amely elvezeti az érdeklődőket a kiválasztott cukrászdához.