Nápoly vendéglátóhelystopot rendelt el a városközpontban

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 01. 14:20

Nápoly történelmi városközpontjában az elkövetkező három évben nem lehet új vendéglátóhelyet nyitni.

A pizza fellegvára, Nápoly meg szeretné őrizni történelmi városközpontja eredetiségét, ezért a város vezetése az elkövetkező három évben nem ad ki új engedélyeket vendéglátóhelyek nyitására – értesült a Travelnews.

A „vörös zónának” nyilvánított, 1,2 négyzetkilométernyi területen az egész városban működő 8020 vendéglátóhelyből 1555 található.

„Azt szeretnénk, ha városunk megőrizné a sajátosságait, és nem hozna létre olyan torzító jelenségeket, amelyek megváltoztatják az egyediségét” – nyilatkozta Gaetano Manfredi, Nápoly polgármestere. Massimo Di Porzio, a Confcommercio kereskedelmi szövetség vezetője szerint a város turisztikai helyszínei és történelmi központja tele van zsúfolva büfékkel. A cél az, hogy a vendéglátóipari tevékenységek és az egyéb kereskedelmi és kézműves tevékenységek között kiegyensúlyozottabb viszony jöjjön létre.

Nápoly városmagjában több mint másfélezer vendéglátóhely működik

Fotó: 123rf.com

Kivételek azért vannak, így a közösségi közlekedési megállók mellett, az üzemi étkezdékben, a szálláshelyeken, valamint könyvkereskedésekben, színházakban, mozikban és múzeumokban fel lehet állítani standokat. Ezenfelül nem vonatkozik a bővítési tilalom azokra a történelmi helyiségekre, amelyeket kézműves, kereskedelmi vagy közigazgatási célokra használnak.

Az új rendelet természetesen nem vonatkozik azokra a vendéglátóhelyekre sem, amelyek már rendelkeznek engedéllyel.