Megvan, hol készül a legjobb lángos a Balatonnál

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 07. 10:45

Balatoni lángosozókat és lángosokat ellenőriztek a Nébih felügyelői. Voltak ugyan hiányosságok, de az összkép megnyugtató – írták beszámolójukban.

A Szupermenta programban 12 olyan balatoni vendéglátóhelyet ellenőriztek a Nébih felügyelői, ahol lángos is szerepelt a kínálatban.

A júniusi, négynapos ellenőrzéssorozat részeként az élelmiszerbiztonsági szabályok betartását, többek között a rendet, a tisztaságot, a személyi higiéniát, az alapanyagok nyomon követhetőségét vizsgálták.

Nyolc esetben csak kisebb hiányosságok fordultak elő, amiket a vállalkozások még az ellenőrzés ideje alatt javítottak. Két helyszínen már komolyabb problémák adódtak, így ezeknél figyelmeztetésben részesülnek az üzemeltetők. További két egység bírságra is számíthat a nem megfelelő személyi és helyszíni higiéniai hiányosságok, valamint lejárt élelmiszerek tárolása miatt.

A hibákat utóbbi négy esetben is azonnal, illetve rövid határidőn belül javították az együttműködő vállalkozók. Az ellenőrzések során összesen mintegy 300 ezer forint értékű bírságot szab ki a Nébih.

 

Kié a legjobb lángos?

A Nébih szakemberei a natúr lángosok érzékszervi bírálatát is elvégezték. Ennek során egyedül a fonyódi Lángos-Palacsinta Pizzéria és Étterem lángosa kapott kiválóan megfelelt minősítést, 4 termék átlag feletti, 6 átlagos eredményt ért el, és – ami szintén jó hír – mindössze 1 lángost minősítettek átlag alattinak.

A kedveltségi vizsgálat alkalmával laikus lángoskedvelők értékelték a lángosozók vásárlóként megítélhető felszereltségét, választékát, a higiéniát, a kiszolgálást és az összbenyomást. Emellett pontozták a kiszolgált sajtos-tejfölös lángosok külső megjelenését, színét, illatát, ízét és állagát is.

A balatoni lángosozók Szupermenta-rangsora végül a kedveltségi teszt, az érzékszervi minősítés és a hatósági ellenőrzés eredményeinek összesítésével alakult ki.Összesítésben első helyen a révfülöpi RÉV Büfé végzett. Második lett a zamárdi Sarok Büfé, míg harmadikként a Balatonszárszón található Róza Mama Büféje zárt.Ha érdeklik a nagy lángosteszt részletes eredményei, kattintson ide!