Négy budapesti hotel a Condé Nast Traveler toplistáján

Forrás: turizmus.com

 2019. október 08. 13:16

A világ egyik vezető turisztikai lapja idén is összeállította a legjobb szállodák listáját az olvasói értékelések alapján. Közép-Európa 20-as toplistán Budapest és Bécs 4-4, Prága 2 hotellel szerepel. A legjobb magyar szálloda az 5. helyen végzett.

A régiós mezőny ebben az évben átalakult, mivel a Readers’ Choice Awards történetében először, közép-európai régióhoz sorolták Svájcot is, így a régió top húszas listájának majdnem fele svájci hotelekből áll.

A listában négy magyar hotel is szerepel, valamennyi budapesti. Különösen jól teljesített az Aria Hotel Budapest, amely az 5. helyen áll. A Four Season Hotel Gresham Palace Budapest a 9. helyre került, az InterContinental Budapest a 18. lett, a Corinthia Hotel Budapestet pedig a 20. helyen rangsorolták.

Bécsből szintén négy, Prágából két szállodának sikerült felkerülnie a 20-as toplistára.

Az Aria Hotel Budapest, a New York-i Library Hotel Collection szállodacsoport budapesti tagja 2016-ban és 2018-ban is aranyérmet szerzett ezen a versenyen, 2017-ben ezüstéremmel díjazták a vendégek, idén is csak négy svájci hotel előzte meg.

„Az idei rangsorban Közép-Európa legjobb húsz szállodája között kilenc neves svájci luxushotel található, melyek közül ötöt sikerült megelőznünk. Az eredmény azt mutatja, az Aria Hotel Budapest számos szempontból olyan értékek és elvárások mentén működik, mint amiket ezek a nagy múltú svájci intézmények szimbolizálnak“ – mondta a díj kapcsán Moór Katalin, a szálloda sales és marketing vezetője.

Moór Katalin, az Aria Hotel Budapest sales és marketing vezetője

Fotó: Aria Hotel Budapest

A Condé Nast Traveler által alapított Readers’ Choice Awards a leghosszabb ideje működő és legrangosabb elismerés az utazási ágazatban. A komoly hagyománnyal rendelkező, olvasói értékelések alapján évente összeállított válogatásban szerepelni az egyik legmagasabb presztízsű elismerésnek számít az utazási szektorban.

Idén rekordszámú, több mint 600 000 olvasó töltötte ki az értékelést a világ minden tájáról, pillanatképet adva arról, hogy hogyan alakulnak utazási szokásaink.A díjazottak listája IDE KATTINTVA érhető el.