Négycsillagos hotel épül Óbecsén

Forrás: Magyar Szó

 2019. március 13. 09:12

Négycsillagos szálloda építését kezdik meg hamarosan a vajdasági Óbecsén, a Tisza partján.

A lóversenypályára tervezett beruházás értéke 2 millió euró, a beruházó pedig az óbecsei Knežev Group, amely egy 25 szobával, 2 VIP-apartmannal, SPA-részleggel és edzőteremmel is rendelkező szálloda tervét mutatta be  sajtótájékoztatóján - számolt be az eseményről a vajdasági Magyar Szó.

A rendezvényen Zoran Đorđević, a belgrádi Meritus építészmérnöke elmondta: mind a folyóval, mind a zöldövezettel egységet alkotó szálloda egy mesterséges dombra épül, és minden szobája a Tiszára néz majd. – Sok külföldi tárgyalópartnert fogadunk Óbecsén, nekik helyben nem tudunk megfelelő szálláshelyet biztosítani, ők ezért inkább Újvidéken vagy Belgrádban éjszakáznak – Dragan Knežev, a beruházó Knežev Group tulajdonosa ezért döntött úgy, hogy saját szállodát épít Óbecsén.

A tervezett hotel látványterve

Fotó: TV Becej

A hotelben konferenciaterem is lesz, ezért a beruházó azt reméli, hogy a városban egyre erősebb sportturizmus mellett a konferenciaturizmus is fejlődésnek indulhat. A mintegy 3000 négyzetméteren elterülő, a tervek szerint nagyjából 30 főt foglalkoztató szálloda szolgáltatásait nem csak az ott megszálló vendégek, de a helybéliek is igénybe vehetik majd, ugyanis a SPA-központot, az edzőtermet és a szálloda éttermét is látogathatják majd külső vendégek. A mintegy 1,5 hektáros telket a vállalatcsoport tavaly vásárolta meg az önkormányzattól 7,38 millió dinárért.

Dragan Tošić polgármester elmondása szerint ez a szállodai építkezés egy több részből álló beruházási hullámnak csupán az első lépése Óbecsén, ugyanis a lóversenypálya másik két parcellája iránt is vannak érdeklődők, és ezeken is szálloda, valamint egy aquapark épülne. (A tervezett termálturisztikai beruházásról mi is írtunk korábban, eszerint a magyarországi Aquaprofit Zrt. közös céget hozott létre a fejlesztésre a város önkormányzatával.)

A Tisa Garden nevű szálloda építése a tervek szerint a jövő év elején kezdődik meg, és várhatóan másfél éven belül át is adják rendeltetésének Óbecse új szállodáját.