Négycsillagos hotel nyílt Lakitelken

Forrás: MTi/turizmus.com

 2022. szeptember 03. 09:47

Átadták a kiemelt kormányzati beruházásként megvalósult, 79 szobás Hungarikum Hotelt a lakiteleki Népfőiskola területén, amely szeptember 3-tól fogadja vendégeit.

Az új épületet egy Makovecz-tanítvány, Tamás Gábor főépítész tervezte. A komplexum egyedi formája ölelő kart szimbolizál, és nem csupán formájában, de tartalmában is megjeleníti a magyar értékeket, a nemzet csúcsteljesítményeit, – mondta el Lezsákné Sütő Gabriella, a népfőiskola igazgatója a pénteki átadáson.

A szobák egy-egy hungarikumról kapták nevüket, a hotel hangulata pedig klasszikus eleganciát tükröz, amelyet modern technológiai megoldások ötvöznek.

Belépéskor klasszikus elegancia veszi körbe a vendéget

Fotó: facebook.com/hungarikumliget

Jövőbeni szándékaik egyike a gyógyszálló minősítés megszerzése, továbbá 2023-ban várhatóan egy új, 1000 fő befogadására alkalmas rendezvénycsarnok is elkészül a hotel közelében.A hotel – amely saját wellnessrészleggel is rendelkezik és átjárót biztosít a tavaly átadott Gabriella Gyógy- és Strandfürdőbe – hamarosan tb-támogatott betegek számára is igénybe vehető lesz.

A komplexum egyedi formája ölelő kart szimbolizál

Fotó: facebook.com/hungarikumliget

A mintegy 8 milliárd forintos állami támogatásból, két év alatt felépült szálloda, amely hasznosítja a helyi termálvízből adódó lehetőségeket is, 80 új munkahelyet teremtett.

A pénteki átadáson elhangzott, a beruházás célja a népfőiskolai hálózat támogatása, a szervezet önfenntartóvá tétele.

A 26 hektáros Hungarikum Liget minden létesítményét termálvízzel fűtik és tervek között szerepel a területen egy napelempark kialakítása is.