Négycsillagos kategóriában bővíti hotelportfólióját a Konzum

Forrás: turizmus.com

 2018. április 05. 10:08

A decemberben bejelentett és előzetesen 30 milliárd forintra becsült tőkeemelés második lépését valósítja meg a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. – adta hírül a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az április 4-én közzétett ügylet eredményeként a Konzum Nyrt. tulajdonába kerül az Egerszalóki Saliris Resort, valamint két kreischbergi síközponban fekvő szálloda, az Alpenblick Hotel, valamint a Hotel Relax Resort.

A BÉT honlapján közzétett határozat szerint az igazgatóság hozzájárult, hogy a Wellnesshotel Építő Kft. a tulajdonában lévő Egerszalóki négy csillagos Hotel Saliris Resort, valamint a kreischbergi négycsillagos Alpenblick Hotel (korábban Ferien Hotel) adásvételéből származó 2 milliárd 674 millió forintos vételár követeléssel tőkét emeljen a Konzum Nyrt.-ben. Az igazgatóság támogatta továbbá, hogy a Konzum PE Magántőkealap a Holiday Resort Kreischberg-MurauGmbh. 100%-os üzletrészét, 897 millió 131 ezer forinton apportálja a társaságba.

Saliris Resort, Egerszalók

Fotó: saliris.hu

A szakértői értékelések alapján (BB-Essel Kft., PWC,) az ügyletekből származó mindösszesen 3 milliárd 571 millió forintos apportok ellenértékét a Konzum összesen 1.137.090 darab új részvény zárt körű forgalomba hozatalával egyenlíti ki. Az új részvények kibocsátási értékét az igazgatóság tavaly december 11-i záróárfolyamon 3.141 forinton rögzítette.

A mai napon közzétett tőkeemelés a második lépése annak az elmúlt év végén bejelentett tranzakció-sorozatnak, melynek eredményeként 18 belföldi és 5 külföldi szálloda kerül a tőzsdei társaság tulajdonába. Az előzetes számítások szerint a többlépcsős tőkeemelés végén a Konzum Nyrt. saját tőkéje elérheti az 50 milliárd forintot.