Négycsillagos sporthotel épül Szegeden

Forrás: turizmus.com

 2022. június 22. 12:16

A Market Építő Zrt. a kivitelezője a Szent Gellért Fórum elnevezésű sportkomplexum mellett épülő négycsillagos, 50 szobás sporthotelnek Szegeden.

A Hotel Stars Union, illetve LEED Silver minősítésnek is megfelelő négycsillagos hotel közel 6000 négyzetméteres alapterületen valósul meg - olvasható a Szent Gellért Fórum sportkomplexum honlapján.

Az épület földszint, plusz két emeleti szinttel fog rendelkezni, amelyhez egy több mint 2500 négyzetméteres közvetlen zöldterület tartozik majd. A tereprendezési és kertépítési feladatok során belső közlekedőutak és parkolók lesznek kialakítva.

A Hotel Szent Gellért bejárata (látványterv)

Fotó: Szent Gellért Fórum

A tervek szerint a földszinten kap majd helyet a recepció, közösségi terek, lobby, konferenciaterem, egy 350-400 adagos főzőkonyha- és étterem, wellnesskiszolgáló funkciók, terasz, valamint egy a kápolna.A két emeleten minden szinten 22 standard szobát és egy-egy apartmant, illetve akadálymentesített és családi szállodai szobákat, továbbá közlekedőket és teraszokat alakítanak ki, a tetőtérben pedig a különböző gépészeti helyiségek és a tetőkert fog elhelyezkedni.

A tervezett szálloda oldalról (látványterv)

Fotó: Szent Gellért Fórum

A Szent Gellért Fórum sport- és rendezvényközpont alkalmas különböző hazai és nemzetközi sportesemények lebonyolítására, valamint számos kulturális és céges rendezvény tereként is szolgál. A hiánypótló sporthotellel az épületegyüttes komplex szolgáltatást tud nyújtani a sportolni és szórakozni vágyó látogatóknak, vendégeknek - írták a projektismertetőben.