Négycsillagos szálloda épülhet Hatvanban

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2017. november 29. 14:06

Idén látványosan javultak Hatvan idegenforgalmi mutatói. A városvezetés tervei szerint 2019-ig négycsillagos szállodát és konferenciaközpontot építenek, hogy még jobb helyzetbe hozzák a Zagyva-parti város turizmusát.

Hatvan 2017-ben a fesztiválok helyszíne lett és a megújult belváros látnivalói – a főtér, a reneszánsz hangulatú városháza, a múzeumok –, valamint az egész éves gazdag programajánlat több ezer érdeklődőt vonzott a településre.

Nyáron Tourinform-irodát nyitottak a belvárosban, melynek munkatársai egész napos városnéző utakat szerveztek idegenvezetőkkel, a városba látogató vendégeknek. De sokan keresték fel a strandfürdőt – ahol a szezonban mintegy negyvenezer látogató fordult meg – valamint a családok és a gyerekek körében népszerű vadasparkot is.

A felújított hatvani városháza

 

Az is a turisztikai újdonságok közé tartozott, hogy színes, több mint kétszáz fotóval illusztrált kiadványt jelentettek meg magyar és angol nyelven a városról, valamint Hatvan is felsorakozott a Hungary Card szolgáltatói közé: az idei évtől néhány hatvani turisztikai látványosságot kedvezményesen tekinthettek meg a kártyával rendelkező látogatók.

 

Nyerő fesztivál és virágos főtér

Visszatért a városba a fesztiválélet is: másfél éves kihagyás után expót rendeztek a főtéren és a Grassalkovich-kastély udvarán. A négynapos programsorozatra 15 ezren érkeztek, főleg fiatalok, akik a fesztivál idejére meghirdetett előadásokon és állásbörzéken vettek részt, valamint koncerteket hallgattak – mondta érdeklődésünkre Szinyei András alpolgármester.

A város életében a másik kiemelkedő rendezvény a sörfesztivál volt. A Népkertben tartott parádé olyan jól sikerült, hogy a szakértők beválasztották az 50 leglátogatottabb hazai fesztivál közé. A háromnapos rendezvényen több mint húszezer vendég szórakozott.

Mindezek mellett a város azzal is felhívta magára az ország figyelmét, hogy a Virágos Magyarországért versenyben díjazott lett 2016-ban, s idén is az esélyesek közt sorakozik.

A Grassalkovich-kastély ma vadászati múzeumnak ad otthont

Fotók: Mentusz Károly

 

Kedvező földrajzi helyzetben

A város vezetősége arra törekszik, hogy a következő időszakban növeljék a szálláshelyek számát – adta hírül szerkesztőségünknek Molnár József, az önkormányzat főtanácsadója. A leendő négycsillagos hotelben, a szobák és a wellnessrészleg mellett egy nagyobb és több kisebb konferenciatermet alakítanak ki szakmai rendezvények számára.

Ehhez a nagyszabású turisztikai fejlesztéshez Hatvan kedvező földrajzi helyzete adott, hiszen közel van Budapesthez és az M3-as autópályán gyorsan megközelíthető. Emellett a leendő szálloda vendégei is kirándulásokat tervezhetnek majd a Hatvanhoz közeli Mátrába, Egerbe, vagy akár a Hortobágyra is. Sőt a jövőben a várost a Mátrai Borút programjaiba is szeretnék bekapcsolni.

De a négycsillagos hotel mellett az is döntő érv lehet, hogy a város nemzetközi szinten is hamarosan megmérettetik: 2021-ben ugyanis Budapest mellett a Grassalkovich-kastélyban működő Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum lesz a fő helyszíne Vadászati Világkiállításnak.