Négycsillagos szálloda és fürdőfejlesztés Lentiben

Forrás: turizmus.com

 2014. november 23. 15:21

Kinőtte a turistaforgalmat a 8300-as lélekszámú határvidéken lévő Lenti: a három ország határán található település szeretné a jövőben megcélozni a négy-ötcsillagos színvonalat igénylő vendégeket, s ehhez szálláshelyfejlesztésbe fog.

Léteznek itt jó színvonalú panziók, apartmanok és kemping is, de - a Gosztola Gyöngye Wellness hotelt leszámítva - a többcsillagos szállodák még hiányoznak, amelyek révén egy más vendégkör is megcélozható.

Ezért tervezik egy új, négycsillagos szálloda felépítését és hozzá kapcsolódón a népszerű gyógyfürdő szolgáltatásainak attrakcióinak bővítését – fejtette ki a napokban szervezett study touron Horváth László polgármester.

Bár tavaly 33 ezer vendégéjszakát regisztráltak, ennek száma jócskán nőhet a jövő ilyenkor átadandó hat szintes hotellel, amely 92 szobája és két lakosztálya, konferencia termei a magas szintű igényeket is ki tudják majd elégíteni. A 3,3 milliárd forint összköltségű beruházás – amely különféle forrásokból tevődik össze – alapvetően a hazai vendégkör mellett a szomszédos országokból érkezőkre, mint Ausztria, Szlovénia, illetve távolabbról – Csehországból, Németországból - a fürdő kedvéért idelátogató vendégkörre épül, de számítanak majd az orosz turistákra is. A beruházás vonzásköre ugyanakkor ennél szélesebb: várható, hogy a vendégek a régió attrakcióira is kíváncsiak lesznek, jobban fogynak majd a helyi kézműves termékek és a bio mezőgazdasági portékák.

Valószínű, hogy többen látogatják majd meg a szécsiszigeti gyönyörű templomot, a romantikus tájakon pöfögő csömödéri kisvasutat, amely állatmegfigyelésre is kiváló.

A fürdő alapvetően élményelemekkel bővül, valamint családoknak, gyermekeknek szóló szolgáltatásokkal, amint azt Csuka Zoltán a Lenti Gyógyfürdő menedzsere kifejtette.