Negyedére csökkentette termékei sótartalmát a Kométa

Szerző: Szikora Katalin

Forrás: turizmus.com

 2018. április 10. 14:29

A kék címkével jelölt termékei sótartalmát 25 százalékkal csökkentette a Kométa.

A hírt április 10-én, nagyszabású sajtótájékoztatón jelentette be a Bálnában a cég, Massimo Rustico nagykövet és Szita Károly, Kaposvár polgármestere jelenlétében.

A fogyasztók számára jó hír, hogy az egészségvédő gyártmányfejlesztések nyomán a termékek ízélménye változatlan maradt – hangsúlyozta a Kométa ügyvezetője, Giacomo Pedranzini. A 24 éves múlttal rendelkező kaposvári vállalkozás a kezdetektől a minőségre fókuszált. A feldolgozó üzembenkiváló magyar alapanyagokkal dolgoznak. A szójamentes üzem már korábban is gyártotta glutén-, laktóz-, tejfehérje-, glutamát mentes termékeit, de a sócsökkentéssel reményeik szerint a fogyasztóknak egy még szélesebb körét érhetik el.

A világ 40 országába exportáló cég a magyar-olasz kereskedelmi kapcsolatokban is fontos szerepet játszik. A nagykövet kiemelte, hogy tavaly már meghaladta az olasz termékek behozatalát a magyar kivitel, a nagyságrend pedig megközelítette a 10 milliárd eurót.

A Kométa ügyvezető igazgatója, Giacomo Pedranzini a rendezvényen

Fotó: turizmus.com

- Célunk, hogy minél magasabb beltartalmi értékű termékeket gyártsunk, és elkerüljük a szükségtelen adalékanyagok használatát. Magyarországon a sóbevitel többszöröse az ajánlottnak (a nők kétszer, a férfiak háromszor többet fogyasztanak a napi 5 grammnál), ezért döntöttünk a csökkentett sótartalmú termékek gyártása mellett – mondta az ügyvezető.

A 25 százalékkal kevesebb sót tartalmazó termékeket kék címkével jelölték meg, és szöveges formában is felhívják a fogyasztók figyelmét a fontos változásra.