Nem épül sícentrum a Normafán

 2014. május 29. 14:59

A Normafa természeti értékeinek védelmében fellépő zöld civil szervezetek örömmel vették tudomásul, hogy mégsem épül sícentrum az országszerte ismert kirándulóhelyen.

Pokorni Zoltán, XII. kerületi polgármester május 20-án jelezte, hogy megismerve a különféle érdekcsoportok véleményét, a kerület egy mindenki által elfogadható változatot keres a fejlesztési irányokkal kapcsolatban. Nem tervez újabb, nagyarányú beruházásokat, és a Harang-völgy aljáig húzódó sípálya ötletét sem támogatja. Hangsúlyozta, hogy a fejlesztéseket számos egyeztetési körben, valamennyi érdekelt csoport véleményének figyelembe vételével igyekeznek megtervezni.

A politikus szerint az egykori Hotel Olimpiát, ezt a „kísértetkastélyt” érdemes lenne lebontani.

A Normafa védelmét támogató zöld szervezetek üdvözlik a kerület vezetésének közzétett álláspontját, amely elismeri a Normafa különleges természeti értékeit, és nem kívánja azokat károsítani.

 

Mint ismeretes, a tavaly nyáron napvilágra került fejlesztések elemei között szerepelt a védett erdő területén létrehozandó, több kivilágított és vegyszerek használatával hóágyúzott sípálya, ülőlift, nyári bob pálya, valamint több nagy kapacitású parkoló. A fejlesztések állítólagos indokaként nem csak a sportélet – hangsúlyosan a téli sportok iránti igény – szerepelt, hanem a terület jelenlegi elhanyagoltsága is.