Németország: több mint tíz millió nemzetközi vendégéjszaka egy hónap alatt

Forrás: turizmus.com

 2015. október 06. 18:43

Újabb rekorderedményt ért el 10,3 millió külföldi vendégéjszakával a német turizmus, mely Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke szerint 2009 óta csak egy irányt ismer: a növekedést.

A Szövetségi Statisztikai Hivatal 2015. január–július között összesen 44,7 nemzetközi vendégéjszakát regisztrált a több mint tíz ággyal rendelkező szálláshelyeken. Ez 2,4 millió vendégéjszaka-többletet jelent az előző év ugyanezen időszakához képest, ami 5,6 százalékos növekedésnek felel meg.

Petra Hedorfer így nyilatkozott az imponáló számokról: „Az úticél Németország átlagon felül növekvő népszerűségét mint üdülési desztináció a nyaralás csúcshónapja, a július nagyon beszédesen mutatja több mint kilenc százalékos kiemelkedő növekedéssel és 10,3 millió külföldi vendégéjszakával.”

Kiemelkedő országok Ázsiában, Európában és Amerikában

Az abszolút számok alapján a növekedés legnagyobb részét az év első hét hónapjában Kína hozta plusz 313 ezer vendégéjszakával. Összesen 1,4 millió kínai vendégéjszakát jelentettek, ezáltal a piac felzárkózik a top 10 küldőpiachoz. A Golf-öböl arab államai 194 ezer vendégéjszaka-többlettel járulnak hozzá a növekedéshez. „Összességében az ázsiai, csendes-óceáni térség 741 ezer plusz vendégéjszakával 16,1 százalékos növekedést mutat. Az olyan országok, mint Dél-Korea vagy Tajvan is kétszámjegyű növekedést generálnak, ezáltal megerősítik az ázsiai térség növekedési lehetőségeit a németországi turizmus számára” – teszi hozzá Petra Hedorfer.

A legdinamikusabb európai piac Svájc, amely 309 ezer plusz vendégéjszakával tovább erősíti második helyét a németországi turizmus legfontosabb küldőpiacainak listáján. Az Egyesült Királyság és Spanyolország szintén több mint 200 ezer vendégéjszaka-többlettel járul hozzá a fejlődéshez. Hollandia pedig megőrizte első helyét plusz 172 ezer vendégéjszakával.

A németországi beutazás legfontosabb tengerentúli piacának címét ismét az Amerikai Egyesült Államok kapta 171 ezer plusz vendégéjszakával. A legnagyobb növekedést mutató dél-amerikai piac, Brazília pedig kereken 60 ezerrel több vendégéjszakát produkált az előző év ugyanezen időszakához képest.