Nemzeti szintű együttműködés a turisztikai marketingben

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. május 01. 15:36

Négy jelentős szakmai szervezettel – MSZÉSZ, MUISZ, MaReSZ, MABEUSZ – április 17-én folytatott egyeztető megbeszélést követően, április 29-én a Magyar Turisztikai Desztináció Menedzsment Szövetség elnökét, Semsei Sándort fogadta irodájában dr. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója.

A kötetlen szakmai eszmecserén részt vett a Balatoni Regionális TDM Szövetség elnöke, Hoffmann Henrik, a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. kutatásvezetője, Oláh Miklós, és a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai igazgatója, Fanici Mihály is. A részt vevők egyetértettek abban, hogy elkötelezettek az ágazat fenntartható növekedésének előmozdításában, ennek érdekében összehangolják tevékenységüket, illetve a jövőben folyamatos szakmai egyeztetéseket tartanak.

A Magyar Turizmus Zrt. hároméves stratégiájában kiemelt célként fogalmazta meg az ágazat szereplői közötti partnerség megerősítését, a közös marketingtevékenység támogatását. Magyarország mint turisztikai célország hatékonyabb népszerűsítése érdekében azokkal a szervezetekkel kíván stratégiai együttműködést kötni a Társaság, amelyek a legnagyobb hatást gyakorolják Magyarország turisztikai imázsára, a turisták elégedettségére. Ezek a szervezetek, illetve szolgáltatók a magyar turizmus meghatározó szereplői, így céljaik jelentős azonosságot mutatnak a Magyar Turizmus Zrt. céljaival.