Nemzetközi borturisztikai konferencia és kiállítás Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2018. április 11. 13:09

Elkezdődött a világ legnagyobb borturisztikai eseménye, az International Wine Tourism Conference, Exhibition & Workshop 10., jubileumi rendezvénye.

A három napos eseményen Magyarország borvidékei mutatkoznak be a nemzetközi szakmai közönségnek. Több mint 300 borturizmusban érdekelt cég – utazási irodák, tour operatorok, szakmai szervezetek – és a világ különböző pontjairól érkező szakember képviselteti magát Budapesten, 29 különböző országból.

A konferencia első napján Anthony Swift, az IWINETC főszervezője, Farkas Dávid, a társszervező Magyar Turisztikai Ügynökség szálláshelyekért és vendéglátásért felelős vezérigazgató-helyettese, valamint Brazsil Dávid, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára köszöntötte a hazai és nemzetközi bor- és borturisztikai szakma, valamint a sajtó megjelent képviselőit.

Világhír a magyar borvidékeknek

Fotó: turizmus.com

A köszöntők után Gál Zsombor, az MTÜ kiemelt vezető szakértője elmondta: az ügynökség célja, hogy a turisztikai márkán keresztül a magyar bor értékeit is megismerje a világ.

A konferencia nyitó napján ifj. Szepsy István mádi borász tartott előadást a Tokaj-hegyaljai borvidék sajátosságairól. Elizabeth Gabay Master of Wine moderálásával tartott kerekasztalbeszélgetésen Rókusfalvy Pál etyeki borász és gasztronómiai fesztiválszervező, Laposa Zsófia, badacsonyi borász és Zilai Zoltán, a Magyar Fesztivál Szövetség tagozatvezetője beszélgetett a borfesztiválok és borfókuszú rendezvények jelentőségéről. Délután Herczeg Ágnes nemzetközi borakadémikus és Ronn Wiegand Master of Wine kiemelt borkóstoló keretében mutatta be Magyarország borait és desztinációit az ország hat borrégiójának nyolc jellegzetes borán keresztül.

A konferencia programjáról és az előadókról bővebben: https://www.iwinetc.com/

Kapcsolódó cikkek