Nemzetközi dizájnverseny finalistái között a budapesti hotel

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 11. 16:50

A Legjobb Luxus Lobbi és a Legjobb Luxus Vendégszoba kategóriában került a döntősök közé a VarroDesign által tervezett Mystery Hotel Budapest.

Varró Zoltán designer és csapata, a VarroDesign idén már harmadik alkalommal került be a vendéglátóipari design legrégibb és legrangosabb díja, a Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design finalistái közé a Legjobb Luxus Lobbi és a Legjobb Luxus Vendégszoba kategóriában – adta hírül a szálloda.

A díjra az idei évben 440 pályázat érkezett 23 kategóriában. A 82 szobás, ötcsillagos, idén tavasszal megnyílt Mystery Hotel Budapest a lobbi kategóriában a kínai W Xi'an, a Waldorf Astoria Bangkok és a W Atlanta Midtown szállodákkal, szoba kategóriában pedig kaliforniai, anguillai és londoni hotelekkel versenyez.

A Mystery Hotel Budapest lobbija

Fotó: Mystery Hotel

A szállodát a VarroDesign eredetileg Upscale kategóriában nevezte, de a verseny szervezői felminősítették Luxury kategóriába így végül itt indult el.

A hotel- és étteremdesign Oscar-díjaként is emlegetett Gold Key Awardsot idén 39. alkalommal adják át november 11-én egy nagyszabású gálavacsorán a New York-i Ciprianiban.

Varró Zoltán számára nem ismeretlen a terep, hisz korábban két alkalommal is sikerrel szerepelt munkáival a finalisták között. 2015-ben a Gold Key Awards-on a VarroDesign által tervezett Aria Hotel Budapest három kategóriában (Legjobb Luxus Szálló, Legjobb Luxus Előcsarnok és a Legjobb Luxus Vendégszoba) is döntős lett.

Egy évvel később pedig a VarroDesign már két munkával – Science Hotel Szegeddel és a budapesti Onyx Étteremmel – is bejutott a döntőbe. A magyar tervezőcsapat végül a Science Hotel Szegeddel nyerte el a Legjobb Lobbi díját.