Nemzetközi fenntartható turizmus minősítés felkészítő programokat indít az Innotime

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2024. február 05. 17:23

A világ sok országában bevezetett Good Travel Seal minősítés nemzetközi szinten is annak a garanciája a látogatók felé, hogy a hirdetett fenntartható szolgáltatás nem greenwashing.

Az Innotime Hungary Kft mint a Green Destinations magyarországi képviselete és a Good Travel Seal program auditora online felkészítő programokat hirdet annak érdekében, hogy a GSTC (Global Sustainable Tourism Council) fenntarthatósági standardjaira építő Good Travel Seal nemzetközi minősítést minél hamarabb minél több hazai turisztikai szolgáltató és attrakció meg tudja szerezni.

Részletek, dátumok, jelentkezés:

https://www.innotime-hungary.com/good-travel-program-kepviselete

A világ sok országában bevezetett Good Travel Seal minősítés nemzetközi szinten is annak a garanciája a látogatók felé, hogy a hirdetett fenntartható szolgáltatás, legyen az fenntartható szállás, attrakció vagy program, nem greenwashing, éppen ezért javasolt a szálláshelyek, az attrakciók, a vendéglátóhelyek és a fenntartható programok minősítésére egyaránt. Természetesen azonban azoknak a szolgáltatóknak is hasznos tippeket adhat a felkészítés, akik még nem szánták el magukat a minősítésre, de szívügyük a fenntarthatóság, és a szolgáltatásaikba minél több fenntarthatósági elemet szeretnének beépíteni.

A felkészítő programokat az Innotime két kategóriában hirdeti meg:

  • Az alapozó programokra azokat várják, akik csak most gondolkodnak azon, hogy mit kellene tenniük a fenntarthatóság érdekében,és az első lépéseket szeretnék megtenni.
  • A haladó programokra pedig azokat invitálják, akik már a minősítés kapujában állnak.

Miért fontos a nemzetközi fenntartható turizmus minősítés?

A booking.com 2023-ban 35 ország 33 000 utazóját kérdezte meg a fenntartható turizmussal kapcsolatos attitűdjeiről. A felmérésből kiderült, hogy az utazók 74 százaléka világszerte már a fenntartható úti célokat, desztinációkat keresi, ha nyaralni, pihenni indul, azonban az is kiderült, hogy a válaszadók 51 százalékának probléma, hogy nincs megfelelő mennyiségű megbízható fenntartható turisztikai szolgáltatás, amit igénybe lehetne venni.

Mindezek mellett azonban az Expedia 2022. évi felmérése világított rá arra, hogy 5 vendégből 2 már került el egy utazási célpontot, mert szkeptikus volt, hogy a fenntarthatóság iránti elkötelezettség valós-e. Ezt a bizonytalanságot kezeli a Good Travel Seal minősítés.

(X)

 


Nyitókép: 123rf.com