Nemzetközi porondra lépnek a tokaji borok

Forrás: www.trademagazin.hu

 2014. december 17. 15:52

Széles körű nemzetközi marketingkampány indul 2015-ben a tokaji borok külföldi ismertségének és presztízsének erősítése érdekében.

A Tokaj Kereskedőház kezdeményezésére és közreműködésével jövőre a legnevesebb tokaji pincészetek termékei rangos külföldi események egész során mutatkozhatnak be. A nemzetközi kiállítások és vásárok mellett a borászati társaság szakmai konferenciákon, valamint mesterkurzusokon és kóstolókon igyekszik majd a borszakértők, valamint a borkedvelő fogyasztók figyelmét ráirányítani a tokaji borokra. A 2015-ös kampány két legfontosabb célterülete az Egyesült Államok és Kína, amelyek az elkövetkező években a tokaji borok legfontosabb exportpiacává válhatnak.

A külföldi marketingakciók mellett cél, hogy minél több külföldi véleményvezér testközelből is megismerje Tokajt. Ennek érdekében a Tokaj Kereskedőház rangos nemzetközi szakmai konferenciákat szeretne házigazdaként vendégül látni Tokajban.

A társaság 2015-ben – többek között – a London Wine Fair-en, a bordeaux-i Vinexpo-n, valamint a shanghai ProWein nemzetközi kiállításon is részt vesz. Emellett nagy hangsúly kerül a külföldön megrendezendő tokaji borbemutatókra, amelyek megszervezésében a társaság a célországokban működő magyar nagykövetségekkel és konzulátusokkal is együtt kíván működni. A két legfontosabb célterület az Egyesült Államok és Kína, ahol a Tokaj Kereskedőház több nagyvárosban szakmai kóstolókat szervez majd, a szaksajtó mellett a kereskedelmi, importőr vállalatokat is megcélozva.

www.trademagazin.hu