Nemzetközi színvonal és életre szóló élmények a LUA Resortban

Forrás: turizmus.com

 2024. március 27. 17:17

Különleges programsorozattal készül második születésnapjára a balatonfüredi LUA Resort.

A LUA Resort víziója a kezdetektől fogva egyértelmű volt, a beruházók már a tervezőasztal felett ülve tisztán látták: a LUA olyan, eddig nem látott minőséget képvisel a Balaton-part szolgáltatóinak körében, amely újra írja a luxusról és pihenésről alkotott fogalmainkat. A gondtalan kikapcsolódás olyan új dimenzióját hozza el a vendégek számára, ami nemzetközi mércével mérve is megállja a helyét.

Nagy előny a közvetlen vízparti fekvés

Fotó: LUA Resort

A vízió mára valósággá vált, hiszen számos nemzetközi és hazai díjat és sikert maga mögött tudva, májusban immár második születésnapjának és az eltelt időszak jó eredményeinek és magas kihasználtsággal való üzemelésének ünneplésére készül a szálloda. Sófalvi Rita szállodaigazgató megosztotta velünk, hogy különleges programsorozattal készülnek a jeles eseményre: „Célunk, hogy ötcsillagos resortunk komplex szolgáltatásaival, egyedi vízparti adottságaival és klasszikusan letisztult hangulatával regionális szinten is kiemelkedjen a szolgáltatók közül. Örömmel tapasztaljuk, hogy folyamatosan bővülő vendégkörünk mellett visszatérő vendégeink száma is folyamatosan növekszik, sokakat már régi ismerősként üdvözölhetünk szállodánkban. Születésnapi rendezvényünkön pedig a szó szoros értelmében elvarázsoljuk a résztvevőket, amellett, hogy a luxus és pihenés momentumait csempésszük be a hétvége minden elemébe.”

A szálloda a gondtalan kikapcsolódás új dimenzióját hozta el a vendégeknek

Fotó: LUA Resort

Mindig színes hétköznapok, pezsgő hétvégi programok

Az országos viszonylatban is változatos programnaptár az év minden napján élményekkel várja a látogatókat, ha akarnánk is, nehéz lenne választani a különleges koncertek, akusztikus estek, négykezes vacsorák sorából. Többek között szaxofonművészek, jazzgitárosok, ismert énekesek lépnek fel. A „LUA Unconventional Weekends” néven futó programsorozat keretén belül unikális utazás részesei lehetnek a Balaton partján, és életre szóló élményekkel gazdagodhatnak például egy Aston Martin kormánya mögött, a „LUA Boutique” eseményen pedig olyan kézműves és magyar alkotók, tervezők darabjait ismerhetik meg, mint példádul a Theo Budapest, és olyan luxusmárkák jönnek el, mint a Furla és a Breitling.

Új programsorozat indult idén LUA Talks néven, amelynek keretein belül ismert és elismert emberekkel tartanak kötetlen beszélgetéseket a szálloda lobbyjában. A Michelin-ajánlás kötelez, így vétek lenne kihagyni a gasztroprogramokat is: különleges olasz és francia napokat is előrejelez a LUA programnaptárja.

A LUA koncepciójának titka a szállodát működtető és fáradhatatlanul tevékeny, mindig lelkes csapat. Náluk nem üres mondás, hogy a vendég az első – minden munkatárs azon dolgozik, hogy a sok apró részlet végül hibátlan vendégélménnyé álljon össze. Biztosak abban, hogy ha pár évtized múlva visszatekintenek a balatoni vendéglátás történetére, a LUA jelenléte egy új korszak kezdetét fémjelzi majd a hazánkban már régóta áhított nagybetűs luxus eltéveszthetetlen mérföldköveként.

 

Kulináris élvezetek Michelin-ajánlással

A NOON Restaurant valódi értéket képvisel

Fotó: LUA Resort

A Michelin-ajánlással büszkélkedő NOON Restaurant, Pintér Károly chef egyedi stílusának és kreativitásának köszönhetően valódi minőséget képvisel. Az étteremben szezonálisan változó étlapon is megjelenik a szálloda által képviselt ökotudatos megközelítés, a csapat így csakis a legminőségibb alapanyagokkal dolgozik, és nagy figyelmet fordítanak arra is, hogy helyi termelők árui kerüljenek a tányérokra. Folyamatosan figyelik a nemzetközi trendeket, a vendégektől kapott visszajelzéseket, a növekvő éttermi vacsoralátogatók száma pedig arra enged következtetni, hogy a trendek most már egyenesen a LUA-ban születnek és innen viszik országos hírnevét a szállodának és Pintér Károly munkásságának.

Ennek a munkának az eredményeként a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesülete beválasztotta tagjai közé éttermüket, így – nem csak – a vidéki gasztronómiáért rajongók számára egy fénypontként ajánlják a NOON Éttermet.

A LUA Resort***** Balatonfüred a tavaly évben a világ legszebb szállodáival versenyezve elnyerte a World Luxury Hotel Awards díját három kategóriában is. A hazai kategóriában az egyik legfontosabb elismerést májusban nyerte el, amikor az AUDI – Dining Guide Top 100 Étteremkalauz Top 10 luxusszálloda kategóriában a megtisztelő 8. helyen végzett, míg a NOON Étterem az éttermek között a 78. helyen. A Nők Lapja által meghirdetett Nők Lapja Travel Awards 2023 versenyen az Év legjobb szálloda étterme címet (balatoni régió) a NOON Restaurant & Lounge érdemelte ki. Míg az Év legjobb rooftop bárja/skybarja (balatoni régió) pedig a The View by LUA lett.

Számos díjat nyert 2023-ban a szálloda

Fotó: LUA Resort

2023-ban 13. alkalommal osztották ki a Business Excellence díjakat, a Business Traveller magazin kiadója által rendezett díjátadón. Az eseményen 10+1 kategóriában hirdettek nyertest, amelyek közül a „Legjobb rendezvényhelyszín – vidék” indulóiból a LUA Resort***** Balatonfüred került ki győztesként.

A „Best of Budapest & Hungary” díjat az online beérkezett szavazatok, valamint a Budapest Week Publishing szakmai zsűrijének szavazatai alapján „A legjobb új éttermek közé” választotta Balaton északi partjának adults-only szolgáltatásokat kínáló szállodájának éttermét.

 

Komplex szolgáltatások a megújulás és fejlődés jegyében

A szálloda 2022-ben nyitotta meg kapuit, és a nyitás óta folyamatos fejlesztéseket hajt végre. 2022 őszén nyitott meg a LUA Events, a szálloda multifunkcionális, 220 fő befogadására alkalmas rendezvényközpontja, 2023. májusban került átadásra a rendezvényközpont felett kialakított, 17 szobából álló LUA Boutique RoomZ. A nyári időszakban a vendégek igénybe vehetik a 3000 négyzetméteres exkluzív strandot, ahol nemcsak a Balaton vizére épített lebegőstégen napozhatnak, de rendelkezésre áll az infinity medence, valamint a prémium napozósziget és a LUA Beach & Grillterasz is.