Nemzetközi TourMIS workshop és szeminárium: az adattól a cselekvésig

 2014. június 19. 15:33

A bécsi Modul University, a European Travel Commission (ETC), a World Tourism Organization (UNWTO) és a European Cities Marketing (ECM) 10. alkalommal hirdeti meg a TourMIS felhasználói workshopot és a hozzá kapcsolódó szemináriumot.

Az esemény témája idén „International Seminar on Knowledge Sharing for Tourism Destinations". Az eseményre 2014. szeptember 11-12-én Bécsben kerül sor. A szervezők a világ minden részéről várják az érdeklődőket.

Az ingyenesen használható, az ETC és az ECM tagjainak jóvoltából naprakész adatokat tartalmazó TouMIS (Marketing-Information-System for tourism managers) adatbázis a turisztikai kutatók és döntéshozók „aranybányája", többek közt az európai turizmus alakulásáról szóló negyedéves ETC-jelentés alapja. Az esemény első napján az adatbázis régebbi és újabb felhasználási lehetőségeit mutatják be, különös figyelemmel a turisztikai úti célok közti összehasonlítás, benchmark-készítés témájára. A gyakorlati tréning mellett a további fejlesztési igények megvitatására is sor kerül.

 

Az esemény második napján a turisztikai információk létrehozásának és megosztásának folyamata kerül górcső alá, végigjárva az adattól a tényleges döntésig és cselekvésig tartó utat. Gyorsan változó, globális világunkban az információ a siker kulcsa, ezért a hatékony információmenedzsment – a létrehozástól kezdve, a desztinációmenedzsment szervezeteken belüli áramoltatáson át a turisztikai szakmával történő megosztásig – elengedhetetlen a versenyképesség megőrzéséhez. A nemzetközi szeminárium a tudásnak mint az innováció és a versenyképesség ösztönzőjének stratégiai szerepével foglalkozik a turisztikai szervezetek és vállalkozások szemszögéből.

Az előadások többek közt arról szólnak majd, hogy miként lehet az információalapú tudást felhasználni a turisztikai stratégiaalkotásban, emellett a tudástranszfer jó példáit mutatják be a turizmus vertikumában. A résztvevők interaktív workshop keretében sajátíthatnak el a tudásmegosztást szolgáló innovatív eszközöket és technikákat.

Az esemény folyamatosan frissülő programja az ETC oldalán érhető el:

http://etc-corporate.org/?page=news-article&article_id=10