Neves francia lapba került be a magyar cukrász desszertje

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 03. 10:45

Elsőként került be a neves francia szakmai cukrász magazinba, a Le journal du pâtissier-be egy magyar cukrász tányérdesszertje. Jakabfi Dávid itthon már évek óta a modern cukrászat egyik kiemelkedő alakjának számít, s az általa készített finomságokat lassan az egész világon ismerni fogják.

Jakabfi Dávid két könyvet írt már a cukrászat művészetéről, híres a tányérdesszertjeiről és a macaron készítését is a csúcsra fejlesztette. A ma már neves cukrász, évekkel ezelőtt nagy álmokkal vágott neki a nagyvilágnak. Az út korántsem volt egyszerű, bőven akadtak akadályok, amiket sikerrel leküzdött. Kitartása és szorgalma meghozta gyümölcsét, mára hazánk, sőt Európa cukrászvilágának elismert alakjává vált.

Jakabfi Dávid, aki két könyvet is írt már a cukrászat művészetéről

Fotó: JD Desszertműhely

Legújabb komoly elismerése, hogy az egyik leghíresebb francia szakmai lap, a Le journal du pâtissier megjelentette az egyik különleges alkotását.

„Egy anyák napi receptem jelent meg az újságban. A Dessert Lychy Pink egy rózsa, málna és természetesen licsi ízű különleges desszert. Hatalmas öröm, hogy a Le journal du pâtissier méltónak talált erre. Szakmailag azt hiszem, most értem fel a csúcsra” – nyilatkozta Jakabfi Dávid, aki a Capfruit gyümölcspürék gyártója ajánlását is élvezi az élvonalbeli lapban.

A Dessert Lychy Pink egy rózsa, málna és licsi ízű különlegesség

Fotó: JD Desszertműhely

„Nyilván az ember mindig tud hova fejlődni, de nekem ez egy hatalmas visszaigazolás, hogy jó úton járok. Ez az újság nagyon megválogatja, hogy milyen jellegű, milyen minőségű desszerteket mutat be. Már több, nemzetközi szinten is elismert kolléga gratulált a recepthez és a megjelenéshez. Nagyon boldog vagyok, hogy így most én is hozzájárulhattam kis országunk gasztronómiai fejlődéséhez. Bár nem vagyok a lap rendszeres olvasója, de sokszor nézegetem és nagyon sok inspirációt szerzek belőle” – árulta el a cukrász, akinek sikerére a Magyar Cukrász Ipartestület is rendkívül büszke.

A Dessert Lychy Pink a francia Le journal du pâtissier május-júniusi számában

Fotó: JD Desszertműhely

A Le journal du pâtissier 1978 óta a hagyomány és az innováció között próbálja megteremteni az egyensúlyt. A lap immár több mint 40 éve a minőségi cukrászok munkaeszköze.