New York-i a világ legjobb étterme

Forrás: Vendéglátás

 2017. április 05. 15:12

Megjelent a The World’s 50 Best Restaurants 2017 listája, amelynek dobogóján amerikai, olasz és spanyol éttermek állhatnak.

A tavalyi harmadik helyezett New York-i Eleven Madison Park lett az idei év legjobb étterme, míg a tavalyi aranyérmes modenai Osteria Francescana a második, a harmadik helyen a korábban szintén a világ legjobbjának választott gironai El Celler de Can Roca végzett.

Az április 5-én Melbourne-ben tartott díjátadón kiderült: Franciaország, Spanyolország és az Egyesült Államok hat-hat étteremmel szerepelnek az ötvenes listán, amelyben 9 újonc (közöttük három visszatérő) szerepel. A szakmabeliek szavazatai alapján a Chef’s Choice Award-ot Virgilio Martínez, a limai Central konyhafőnöke nyerte el, míg az El Celler de Can Roca a Ferrari Trento Art of Hospitality (Vendéglátás Művészete) díjat vehette át. A fenntarthatóságért különdíjban részesült a párizsi Septime, a legjobb cukrásznak pedig Dominique Anselt választották. Életmű-díjat kapott Heston Blumenthal, a világ legjobb női séfje pedig a szlovén Hisa Franko, akit májusban a budapesti Gourmet Fesztiválon ismerhet meg a hazai közönség.

Eleven Madison Park

Fotó: www.theworlds50best.com

 

A lista 10 legjobbja:

  1. Eleven Madison Park, New York
  2. Osteria Francescana, Modena
  3. El Celler de Can Roca, Girona
  4. Mirazur, Menton
  5. Central, Lima
  6. Asador Etxebarri, Axpe (Spanyolország)
  7. Gaggan, Bangkok
  8. Maldo, Lima
  9. Mugariz, San Sebastian
  10. Steirereck, Bécs

A teljes lista megtekinthető itt: http://www.theworlds50best.com/filestore/pdf/1-50-list-2017.pdf

Kapcsolódó cikkek

WOW-val New Yorkba

2016. augusztus 29.