New York-i gasztrotrendek

Forrás: turizmus.com

 2018. február 04. 11:38

A Nagy Almában mindegyik nemzet konyhája képviselteti magát, ezernyi étteremmel, mégis léteznek tipikusan amerikai kulináris irányzatok.

Az új trend a még nagyobb adagok és még színesebb tálalás – ez tűnt fel elsőre az Inspired magazin kolumnistájának.

Maradva a jó öreg hamburgernél: aratnak a Sloppy Joe változatok, amikor a szaftos, cafatokra tépett húsréteg adja a töltelék lényegét. Egyre magasabbak a hamburgerek, található köztük tésztás is, amikor a puffancsszeleteket ropogós tésztarétegek helyettesítik. Ezek a ramen burgerek. Persze a különféle vega, vegán és mentes variációk száma is végtelen.

 

A kávé mintha nem is kávé lenne, hanem sokemeletes cukorbomba: mű vagy valódi tejszínhabbal, fagylaltgombócokkal, kekszekkel megrakott, édes sziruppal megcsorgatott, színes cukordrazséval megszórt költeményekről van immár szó. A shake-ek és a kávék mintha egybefolynának a jégkrémekkel.

A vattacukor minden változata divatos, akár díszítésnek, akár megpirítva, akár töltelék gyanánt.  Gyakori, hogy színesre festett fagylaltos tölcsérben kínálják az apró süteményeket. A fagylalt általában reneszánszát éli.

 

Bár amúgy milliárdos üzlet az egészségipar, amely éppen az elhízásra és túlevés veszélyeire figyelmeztet hamis és valódi termékeivel, az ételadagok nem lettek kisebbek, sőt. A fine dining éttermek persze kivételek, ott még mindig a „nagy tányér, kis falatkák, művészi tálalásban” elve érvényesül.

Ami viszont igazi, digitális újdonság: hamarosan nem lesz szüksége a vendéglátóhelyeknek weboldalra – nyilatkozta a magazinnak Toren Weiner, a Social Media at Food Network igazgatója. Úgy véli bőven elég az Instagram.

Kapcsolódó cikkek

New York titkos szigete

2018. január 08.