Nógrád első négycsillagos szállodája

Forrás: turizmus.com

 2016. október 09. 18:08

Nem csak az évente több mint 100 ezer látogatót fogadó Hollókőnek, de az egész térségnek nagyon kellett már ez a ház – mondta többek között a Hotel Castellum megnyitóján, október 7-én Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter.

Nógrád megye első, 4 csillagos szállodája, illetve a beruházáshoz biztosított 500 millió forint uniós támogatás, része annak a 2 milliárdot kitevő programnak, amelynek keretében tudatosan fejlesztjük a régió turisztikai vonzerejét és fogadóképességét – fogalmazott köszöntőjében Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, utalva többek közt Szentkútra, Ipolytartnócra, Somoskőre, Katalin-pusztára, Nógrádgárdonyra.

Niklai Ákos köszöntőjében kiemelte, hogy a „Zöld szálloda” projekthez kapcsolódó ház jó példát mutat környezettudatos gondolkodásban, a napkollektorok és az újrahasznosított anyagokból nyert energia használatával. Az MSZÉSZ elnöke a megnyitóünnepség keretében adta át Paraczky Péter igazgatónak a HOTELSTARS 4 csillagos besorolást igazoló táblát.

Hollókőn, az Unesco világörökségi listájára Budapesttel egy évben, 1987-ben felkerült településen szinte mindenki járt már Magyarországról, de, akik itt is töltöttek egy éjszakát, eddig csak a falusi vendégfogadás keretében tehették.

 

A nyáron elkészült, s most felavatott házban 68, egyénileg állítható klímával felszerelt lakóegység (52 standard-, 10 superior szoba, 4, jacuzzival, vagy kandallóval felszerelt lakosztály, 1 akadálymentesített szoba és 1 antiallergén szoba) várja a vendégeket. Minden szobában széf és okostelevízió fokozza a komfortot. Valamennyi szobában, s az egész épületben ingyenes wifi szolgáltatást kínálnak.

 

A 120 személyes étterem mellett két kisebb, 12, illetve 30 személyes tanácsterem szolgálja a céges rendezvények résztvevőit. A 420 négyzetméteres spa részlegben élménymedence, jacuzzi, gyermekmedence, infra és finn szauna, gőzkabin, különféle masszás kezelések, aroma terápiafürdő, valamint animáció várja a vendégeket.

A közeljövőben elkészül még egy kétsávos bowling pálya, egy fitness terem, valamint egy lobby / wellness bár.

 

A 2 milliárd forintos beruházással elkészült szálloda tulajdonosa Kovács József, az építőiparban érdekelt Fort-Bau Therm Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

A szállodát – Paraczky Péter mellett - ismert szakemberek vezetik: a front-office, a houskeeping és az egyéb részlegek menedzsere Kapcsos Ádám, az értékesítési igazgató Kovács Miklós, az éttermi vezető Boda László, a konyhafőnök pedig Oláh Zoltán.

Paraczky Péter és Niklai Ákos

 

A jelképes szalagátvágást követő pillanatokban, a Castellum lobbijában Seszták Miklós (középen), Kovács Józse tulajdonos és a szálloda humánerőforrás menedzsere helyi népviseletbe öltözve.