Nőtt a vendégéjszakák száma Siófokon

Forrás: MTI

 2014. szeptember 01. 11:02

Siófokon összességében jól alakult az idei szezon, a strandolás szempontjából gyakran kedvezőtlen időjárást ellensúlyozta a programok választéka, ennek köszönhetően pár százalékkal tovább nőtt a vendégéjszakák száma - nyilatkozta Hoffmann Henrik, a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület elnöke.

Pontos adatok még nem állnak rendelkezésre, de annyi tudható, hogy a város az első fél évben 7-10 százalékkal növelte a vendégforgalmát, és a főszezon sem alakult rosszul. Siófokon az elmúlt években folyamatosan nőtt a vendégéjszakák száma, ami idén átlépheti a bűvös egymilliós számot - fogalmazott a turisztikai egyesület elnöke. A város több tucatnyi szállodájának forgalma ebben a szezonban is kedvezően alakult, a négycsillagos szállodák például közel teljes kapacitáskihasználtsággal működtek, a part menti szolgáltatók azonban nem ilyen elégedettek, többüknél hozott forgalomcsökkenést a gyakori esős időjárás. Siófok színes programkínálatának köszönhetően egész nyáron este is volt élet az utcákon, ami nem jellemző más tóparti városokra - mondta vasárnap Hoffmann Henrik.

A siófoki Hotel Residence és Kukorica Csárda tulajdonosaként arról számolt be, hogy a 150 férőhelyes szálloda csaknem teltházzal működött egész nyáron annak ellenére, hogy a több éve stagnáló áraikat idén 7-10 százalékkal megemelték. Az étterem forgalma augusztusban 5-10 százalékkal nőtt a korábbi évhez képest, ami bőven ellensúlyozza a kevésbé kedvező júliusi adatokat.