Nőtt az OTP SZÉP kártya felhasználásának összege

 2014. március 30. 19:26

Az elmúlt egy hónap alatt csaknem 400 millió forintnyi lejáró érvényességű elektronikus utalványt használtak fel az OTP Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP kártya) birtokosok, vagyis a 2012-es juttatásoknak már a 95 százalékát elköltötték.

A felhasználások összege szintén gyorsabb ütemben növekedett idén az első két hónapban a tavalyi év azonos időszakához képest. Az OTP SZÉP kártyákról az első kibocsátás óta már több mint 90 milliárd forint áramlott a hazai turizmusba és vendéglátóiparba.

Az OTP SZÉP kártyákon még 2,8 milliárd forintnyi olyan, 2012-es elektronikus utalvány van, amelyeknek az érvényessége 2014. május 31-én lejár. Ez az összes 2012-es feltöltésnek megközelítőleg az 5 százaléka. Azon OTP SZÉP kártyás juttatások, amelyeket a kártyabirtokosok nem használnak fel a határidőig, lejártnak minősülnek, és a kibocsátó OTP Pénztárszolgáltató június 30-ig visszautalja az érintett munkáltatók részére a fennmaradt összegeket.

Ezért is fontos, hogy a kártyabirtokosok ellenőrizzék SZÉP kártya egyenlegeiket, és használják ki a kártya nyújtotta lehetőségeket. Erre például kiváló lehetőséget kínál a közelgő húsvéti hosszú hétvége, valamint a SZÉP kártyával elérhető előleg fizetési lehetőségnek köszönhetően a kártyabirtokosok akár már most kifizethetik a pünkösdi vagy a nyári üdülésük költségeit.

A lejáró elektronikus utalványok kapcsán Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató vezérigazgatója elmondta: „Szeretnénk felhívni kártyabirtokosaink figyelmét arra, ne hagyják elveszni ezeket a juttatásokat. Bíztató az a tény, hogy az elmúlt hónapban a lejáró egyenlegből mintegy 400 millió forintnyi juttatást használtak fel kártyabirtokosaink.

A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy azok a kártyabirtokosok, akiknek maradt még ezekből az utalványokból, költsék el a rendelkezésükre álló összegeket a határidő lejárta előtt a több mint 22 000 elfogadóhely valamelyikén. A kártyabirtokosok a kibocsátó honlapján történő regisztrációt követően ellenőrizhetik, hogy van-e olyan összeg a SZÉP kártyáikon, amelyeknek idén jár le az érvényessége.

Az év első két hónapjában 17 százalékkal nőtt az OTP SZÉP kártyára érkezett munkáltatói feltöltések összege a tavalyi év azonos időszakához képest. Az emelkedés a szálláshely, vendéglátás, és szabadidő alszámlát egyaránt érintette. A felhasználások aránya szintén növekedett, csak 2014-ben már több mint 5,8 milliárd forintot használtak fel a kártyabirtokosok.

A kártyabirtokosok száma megközelítette a 725 000-et, tehát egyre többen, egyre többet használják az OTP SZÉP kártyájukat.