Növekvő belföldi érdeklődés az Accor vidéki szállodáiban

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2021. április 30. 12:39

ALL SAFE tanúsítvánnyal és maximális rugalmassággal növeli vendégei komfortérzetét az Accor. A válság elején létrehozott közös alap támogatását hazai munkavállalóik is élvezték.

Az Accor magyarországi szállodáinak többsége jelenleg is nyitva tart: 20 szállodájukból 11 – köztük a belföldi forgalom szempontjából jelentős három vidéki egység, a Novotel Szeged, a Novotel Székesfehérvár, az Ibis Győr – a jogszabályi előírások betartásával a korlátozások alatt is üzemel. A közeljövőben újabb nyitásokat terveznek, ezek pontos dátumáról cikkünk írása idején még folytak az egyeztetések.

 

Kényelem, biztonság és szolidaritás

A lánc stratégiájában az ügyfeleknek nyújtott jó szolgáltatások biztosítása és az alkalmazottak megtartása és egyaránt fontos szerephez jut.

„A Covid-árnyékában a higiéniai és biztonsági előírások váltak a biztonságos szállodai tartózkodás legfontosabb követelményévé” – emelte ki Popovits Éva, a kelet-európai régióért és az orosz piacért felelős kereskedelmi igazgató.

A jelenlegi kihívásokra válaszul, 2021-ben a Bureau Veritassal együttműködve az ALL SAFE tanúsítványt vezettek be, ami szigorú protokoll alapján végzett, folyamatos ellenőrzést jelent minden egységükben, így a hazai házakban is. Az AXA biztosítótársasággal közösen pedig ingyenes orvosi telefonos konzultációs szolgáltatást indítottak.

A vendégek biztonsága és kényelme ugyan a szállodalánc legfőbb prioritása, de a pandémia idején munkatársaik egészségének megóvása és a szolidaritás megvalósítása is nagy hangsúlyt kapott működésükben.

Az Ibis Győr dizájnos belső tere

Fotó: Accor Hotels

„A világjárvány kezdetén elindított ALL Heartist Fund célja a speciális igények kielégítése és a dolgozók támogatása a nehéz időszakban. A régióban sok kolléga részesült ebből az alapból, amely segített abban, hogy a vállalatnál dolgozók hosszú távú elkötelezettségét és támogatását elnyerjük. Hosszabb távon meg kell erősítenünk, hogy a szállodaipar jó hely a munkavégzésre és a szakmai fejlődésre” – magyarázta a szakember, azt is hozzátéve, hogy magyarországi viszonylatban új szakembereket nem keresnek, a jelenlegi feladatmennyiség elvégzéséhez szükséges munkaerő a rendelkezésükre áll.

 

Felkészülés az új elvárásokra

A korlátozások várható feloldásának hírére, az elmúlt napokban a foglalások számának enyhe emelkedését figyelték meg vidéki szállodáikban. A piaci igényeket folyamatosan figyelik, és ennek megfelelően alakítják kedvezményes ajánlataikat. A védettségi igazolvány meglétét a jelenleg érvényes szabályozás szerint érkezéskor a recepción fogják ellenőrizni.

A Novotel Szeged egyik hangulatos szobája

Fotó: Accor Hotels

A bezárt hotelekben folyamatos karbantartást végeznek, és egyéb módon is igyekeznek megfelelni a megváltozott elvárásoknak.

„Az Accor meggyőződése, hogy a járvány paradigmaváltáshoz vezetett az utazási iparban. Annak érdekében, hogy válaszoljunk az utazók új igényeire és elvárásaira, vállalatunk újragondolta működését” – beszélt a változásokról a szakember. Az utazók például sokkal nagyobb rugalmasságot várnak a foglalás során, mint korábban, hogy kezelni tudják az olyan váratlan kontextusváltozásokat, mint például a határzárak és az utazási korlátozások. Ennek megfelelően a cég a foglalási feltételeit maximálisan rugalmassá tette. Megfigyelhető az is, hogy az utazók zökkenőmentes digitális utat követelnek az első kapcsolatfelvételtől a szállodáig, a kijelentkezésig és utána.

A recepcióval történő érintés nélküli interakciók, a készpénz nélküli fizetések a vendéglátás mércéjévé válnak, melyeket szintén igyekeznek lehetővé tenni. A digitális és hibrid MICE és konferencia megoldások is új igényt jelentenek, amely valószínűleg a pandémia után is megmarad, s melyekre felkészült a vállalat.