Növekvő belföldi forgalom az Accent Hotelsnél

Forrás: turizmus.com

 2016. március 05. 09:41

Az év első két hónapjában folytatódott a belföldi vendégszám növekedése az Accent Hotels szállodáiban, amiben a szokatlanul enyhe időjárás is segített – mondta el Kerek Péter, a cég marketingvezetője az Utazás kiállításon tartott évértékelőn.

„2015-ben vidéki szállodáinkban összességében 5,5 százalékkal bővült a belföldi vendégek forgalma, ami felülmúlta várakozásainkat. A legkimagaslóbb növekedést Sopronban és Mórahalmon tapasztaltuk, itt 7 és 8 százalék körüli volt a bővülés, de bükfürdői, tarcali és mezőkövesdi hoteljeink is nagyon szép növekedést produkáltak – összegezte a tavalyi évet Kerek Péter, az Accent Hotels marketingvezetője, a kiállításon tartott évértékelőn.

A szakember elmondta, a 2016-os év is bíztató, a januári és a februári vendégszámok meghaladják a tavalyi esztendő hasonló időszakáét, és a március foglaltsága is remekül alakul, e hónap két hosszú hétvégéjén (március 15. és húsvét) kiemelkedő forgalommal számol a szállodaüzemeltető cég.

A belföldi vendégszám növekedésének hátterében több okot éreznek és feltételeznek. Emelkedett a belföldi keresletre jellemző költési hajlandóság, valamint az enyhe időjárás is kivételesen a belföldi wellness-szállodák kezére játszott.

„Sok vendégünk csak rövidebb időre vagy egyáltalán nem merte lefoglalni szokásos éves síelését a szokatlanul enyhe tél okozta rossz hóbiztonság miatt az alacsonyabb sírégiókban. A hóbiztos helyeken pedig magasabbak az árak, nagyobb a telítettség, emiatt sokan döntöttek úgy, hogy itthon maradnak, vagy egy rövidebb sívakációt belföldi wellnesspihenéssel egészítenek ki" – fejtette ki Kerek Péter.