Növekvő butikhotel-kínálat Máltán és Gozón

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2023. november 15. 14:45

A máltai szigetek szálláskínálatában egyre több az egykori palazzo és farmház, de sok modern butikszálloda is épül. Az igényes, sok esetben luxuskínálat új vendégkör számára tette vonzóvá a szigeteket, akik a különlegességek, a történelmi, kulturális és kulináris csemegék miatt érkeznek Máltára.

Az alábbi válogatásban az elmúlt években nyílt butikhotel-kínálatból mutatunk be néhányat.

Valletta, a főváros talán legismertebbje az Iniala Harboure House, amely 2020. október óta varázsolja el a vendégeket a szobákból nyíló pazar kilátással, különleges művészeti gyűjteményével és a legfelső szinten működő Michelin-csillagos ION The Harbour étteremmel. Valletta friss különlegessége a Palazzo Ignazio 4 csillaggal és 30 szobával. A közelben található The Capital 19 szobával 2023 februárjában nyitott, a Palazzo Rosaria pedig már 2019 óta kínálja szolgáltatásait 21 szobával.

Valletta egyik legismertebb butikhotele az Iniala Harboure House

Fotó: inialamalta.com

A Nagy Kikötő túlpartján, Cospicua történelmi városában várja vendégeit a 9 szobás Dock 1. A szomszédos Birguban – amely szintén a történelmi Három Város egyike – 2023 májusában nyílt meg az IBB Hotel Palazzo Bettina Malta 4 csillagos, 13 szobás butikhotel kültéri medencével és terasszal.

Ami az üdülőterületeket illeti, a Valletta-közeli Sliema és St Julian’s városokban is találunk ilyen szállásokat szép számmal. 2023 februárja óta üzemel Sliemaban a 4 csillagos Morea Boutique Hotels 14 szobával, mindössze tíz perc sétára a népszerű Balluta öböltől. Sliemában egy 3 csillagos butikhotel is található, a Giorgio 2022. október óta 9 szobával várja a vendégeket. A környék, főként a hölgyvendégek körében kedvelt, közvetlen vízparti kis szállodája, a 123Mainstreet. De itt található a 4 csillagos Holm Boutique & Spa hotel is, ami 29 szobája mellett szabadtéri medencével, parkolóval és fitneszteremmel is a vendégek kényelmét szolgálja. Vallettában és Sliemában található az 1926 Collection kettő már meglévő (1926 Le Soleil és 1926 Le Parisot) és további kettő (1926 Les Bains és 1926 La Galerie) hamarosan nyitó új szállodája.

Az 1926 Le Parisot hotelben a modern luxus találkozik az időtlen kultúrával

Fotó: 1926leparisot.com

A Lure Hotel & Spa a sziget északi részén, Melliahában kizárólag felnőtt vendégek számára érhető el. Akárcsak a J’Me Boutique Hotel, amely St. Julian’s egyik különleges, 17 szobás „adults only” szállodája. Ha már adults only, akkor meg kell említeni a 4 csillagos Hugo’s hotelt is, amely szálloda pároknak, kiváltképp nászutasoknak kínál különleges élményeket.

A Hugo's Hotel tetőtéri medencéje is csábítja a vendégeket

Fotó: VisitMalta

A sziget belsejében is számos apró butikszálloda várja a nyugalmat és különlegességet kereső turistákat. Zabbar városában már lassan két éve üzemel a tradicionális máltai farmházból kialakított Mulberries 19 szobás butikhotel saját parkolóval, kerttel és egy nagy terasszal. A Lulu szintén egy hagyományos máltai ház volt valaha, Zebbug városában alakították ki, szobái, belső terei szemet gyönyörködtetők, mégis otthonosak. A Palazzino Nina a pékek városában, Qormiban található. A 4 csillagos szálloda 8 szobával, kerttel és csodás kilátással várja vendégeit. A Palazzo Castagna pedig Għaxaq településen 2023. márciustól áll a vendégek rendelkezésére kültéri medencével, kerttel, terasszal, étteremmel és 26 szobával.

Tradicionális máltai farmházból alakították ki a 19 szobás Mulberries butikhotelt

Fotó: VisitMalta

(X)


A nyitóképen: Vallettai utcarészlet, Fotó: Tasi Zoltán/Unsplash