Növeli a Thomas Cook-márkás hotelek számát a Fosun-csoport

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 20. 16:07

A Thomas Cook-hotelmárkák jelenlegi tulajdonosa 2023-ra legalább 30-ra bővítené a márkák alatt üzemelő létesítmények számát.

Az egykori Thomas Cook-részvényes Fosun 2019-ben vásárolta meg a csődbe jutott Thomas Cooktól annak márkanevét, valamint Casa Cook és Cook's Club szállodakoncepcióit.

A befektető turisztikai üzletága jelenleg hat Cook’s Club szállodát üzemeltet a Földközi-tengernél, valamint egyet-egyet Egyiptomban és Bulgáriában, továbbá három Casa Cook szállodát Egyiptomban, ill. Rodoszon. Idén júliusban szerződést kötöttek az első Cook’s Home hotelre is a kínai Chongli megyében – írja a TTG.

A Fosun által üzemeltetett egyik hotel, a Casa Cook Rhodes

Fotó: casacook.com

A Fosun Tourism augusztus 19-én nyilatkozott növekedési terveiről, ezek szerint 2022 végéig a már működő hotelekkel együtt világszerte legalább 30 hotelre bővítené a Casa Cook, Cook’s Club, Cook’s Home és egyéb származékos márkák portfólióját.

Közleményük szerint június végéig 14 szállodával kötöttek franchise-szerződést az európai, közel-keleti és afrikai régióban, valamint négy új menedzsmentszerződést Kínában.

A Fosun Tourismnak a Forbes értesülései szerint 308 millió USD vesztesége volt 2021 első felében, több mint kétszer akkora, mint a tavalyi első félévben.