Növelte bevételeit és újra nyereséges az Airbnb

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 26. 13:32

Az Airbnb bevételei 300%-kal emelkedtek éves szinten 2021 második negyedévében, 10%-kal felülmúlva a 2019 második negyedévi adatot. A szállásközvetítő óriás 1,3 milliárd dolláros bevételt ért el a negyedévben, ami jelentősen meghaladja a 2020 második negyedévi 335 millió dollárt.

A vállalat a javulást az észak-amerikai régió folyamatos erősödésének, az EMEA régió (Európa, Közel-Kelet és Afrika) javulásának és a magasabb átlagos napi áraknak tulajdonítja - írja a VIMOSZ hírlevele.

A korrigált EBITDA alapján az Airbnb nyereséges volt: a kiigazított EBITDA 2021 második negyedévében 217 millió dollár volt, szemben a 2020 második negyedévi 397 millió dolláros veszteséggel és a 2019 második negyedévi 43 millió dolláros veszteséggel.

Az Airbnb vezérigazgatója, Brian Chesky nyilatkozatában a javulást drámainak nevezte, és a vakcinák bevezetésével és az egyes utazási korlátozások enyhítésével indokolta. Bár a körülmények még nem normalizálódtak teljesen, de javulnak. Az emberek utazási vágya a szigorúan kezelt kiadásainkkal kombinálva visszaállította a pozitív növekedést.

Az Airbnb-nél már véget ért a válság

Fotó: 123rf.com

Az igazgató kiemelte, hogy üzletmenetük az eddigi két legerősebb szegmensük, a városi és a határon átnyúló utazások fellendülése nélkül is javult. A negyedévre lefoglalt vendégéjszakák és attrakciók száma 83,1 millió volt, ami 197%-os növekedést jelent az előző évihez képest, és közel azonos a 2019 azonos időszakában mért adattal.

A bruttó foglalási érték - amelyet a lemondások és módosítások előtt lefoglalt éjszakákkal határoznak meg - több mint 13 milliárd dollár volt 2021 második negyedévében, ami 320%-os növekedés az előző évhez képest, és 37%-os növekedés 2019 második negyedévéhez képest.

Az Airbnb szerint a második negyedévben nőtt az aktív hirdetések száma a platformon, a legerősebb kínálatnövekedés a nagyobb vendégkereslettel rendelkező területeken volt tapasztalható.

A vállalat a növekedést az idén májusban végrehajtott platformfrissítésnek tulajdonítja, amely egyszerűsítette a vendéglátók számára a regisztrációs folyamatot.