Novemberre kész a győri multifunkcionális csarnok

Forrás: MTI

 2014. június 24. 15:35

Tíz évre az Audi Hungaria Motor Kft. lett a kisalföldi megyeszékhelyen novemberre megépülő új multifunkcionális csarnok, az Audi Aréna Győr névadó szponzora - hangzott el a létesítmény keddi bokrétaünnepségén.

Borkai Zsolt polgármester az eseményen kiemelte: a januárban kezdődött, a kormányzat által ötmilliárd forinttal támogatott munkák eredményeként olyan sportcsarnok épül, amely decemberben már a női kézilabda Európa-bajnokság otthona, "ötcsillagos helyszíne" lesz.

Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke a névadó szponzori szándékszerződés aláírása előtt arról beszélt, öröm és megtiszteltetés a számukra, hogy a sportaréna a városban két évtizede letelepedett társaság nevét viselheti. Hozzátette, ez idő alatt Győr igazi hazájukká vált.
Január 30-án tették le a Magvassy Mihály csarnokkal egybeépülő új győri aréna alapkövét. A létesítménybe több mint 5500 néző fér majd be, változtatható befogadóképesség mellett.

A csarnok küzdőterét keresztbe három pályára lehet majd osztani, így a szomszédos Magvassy Mihály Sportcsarnokot is beleértve egyszerre négy edzést tarthatnak. Az épület külseje úgynevezett szitaszövet borítást kap, mely megvilágítva az elképzelések szerint látványos külsőt kölcsönöz majd az arénának.

Az új létesítmény nem csak a sport, de koncertek, kulturális rendezvények, kiállítások, vásárok és a társadalmi élet egyéb eseményeinek új győri otthona is lehet.