A magas rezsiköltség miatt öt hónapra bezár egy somogyi hotel

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 25. 10:08

A megnövekedett energiaárak és a várhatóan kisebb vendégforgalom miatt novembertől öt hónapra bezár a nagyatádi Hotel Solar.

Nagyné Huszár Andrea, a hotel vezetője a Sonline megkeresésére elmondta, a gáz ára a háromszorosára növekedett, ezért számításaik szerint a fűtési időszakban havonta 6 millió forintot kellene fizetniük. Ennyi pénzt azonban nem tudnak kigazdálkodni. "November elsejével húzzuk le a rolót és egészen jövő áprilisig ki sem nyitunk. Csak a kávézó és az iroda üzemel tovább, azért is, hogy a jövő évi foglalásokat fel tudjuk venni" – tette hozzá Nagyné Huszár Andrea.

A nagyatádi Hotel Solar bezár télire

Fotó: Facebook / Hotel Solar

A Hotel Solar vezetője elmondta, a 15 alkalmazottal már két hónappal ezelőtt közölték a hírt, ezért mindenkinek volt ideje másik állást találnia. De a hotel is segített elhelyezkedni. "Sikerült találnunk egy magyar tulajdonú osztrák hotelt, akik a síszezonra bővíteni szeretnék a csapatukat. Gyakorlatilag a dolgozóinkat átvennék, majd áprilisban mindenki visszajöhetne hozzánk" – mondta Nagyné Huszár Andrea.

A hazai szállodaipar számára komoly nehézséget jelent a növekvő rezsiköltségek kigazdálkodása. Erre hívta fel a figyelmet egy, a közelmúltban adott interjúban Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke.