Ahol a vendég egyszerre van kint és bent: extrém buborékszállás Noszvajon

Forrás: turizmus.com

 2021. június 28. 16:48

Az erdő kellős közepén megszállni úgy, hogy nem vagyunk elszigetelve a természettől, nos, erre évek óta az egyik legjobb példát a noszvaji Nomád Hotel & Glamping hozza. Harmadik generációs szappanbuborék-forma szálláshelyük üzenete, hogy kitörve a megszokott sémákból, lehet máshogy is pihenni.

A glamping mozgalmat 2013-ban indította el Magyarországon a noszvaji Nomád Hotel & Glamping. A szó a glamorous és a camping szó összeolvadásából született és kényelmes kempingezést jelöl.

A családi kézben lévő szálláshely folyamatosan fejleszti izgalmas szálláshelyeinek kínálatát, de az utóbbi pár évben a saját tervezésű buboréksátrak számát növelték, s idén két új, extrém buborékkal rukkoltak elő. Baloghék addig kísérleteztek az efféle építményekkel, hogy a család építészei összefogtak és megalkották saját képzeletük szüleményét, ezzel pedig a hotel területén álló buboréksátrak száma hétre emelkedett.

A vendég itt egyszerre van kint...

... és bent

Fotó: Nomád Hotel & Glamping

Először csak egy helyiséges volt egy-egy buborék, a második generációsok már fürdőszobával is rendelkeztek, míg a harmadik generációs darabok olyanok, mint egy lakás. Itt az extra a még nagyobb tér, ami több éjszaka eltöltését is lehetővé teszi. A tulajdonosok úgy tudják, hasonló színvonalú luxus buborék kizárólag Jordániában található.

A harmadik generációs buborék már olyan, mint egy lakás: balra a háló, jobbra a fürdőszoba

Fotó: Nomád Hotel & Glamping

A különleges architektúrájú műanyag sátor egy ácsolt emelvényen, a tó fölött, a kíváncsi szemek elől gondosan elrejtve magasodik. A buborék forma egyébként tartósan úgy marad meg, hogy a levegőt csendes légbefúvók juttatják a szerkezet belsejébe. A sátor zsiliprendszerrel működik, az előszobába lépve a zipzározható ajtót gondosan vissza kell zárni, hogy beléphessünk a nappaliba. Meg kell szokni, hogy hiányoznak a derékszögek a lakótérből, mert a falak íveltek – meséli Balogh Barbara, a Nomád Hotel & Glamping vezetője.

A nappaliból a lombkoronában gyönyörködhetünk

Fotó: Nomád Hotel & Glamping

A nappali-hálóból a lombkoronában gyönyörködhetünk, sötétben pedig a csillagos égboltot kémlelhetjük a méretre szabott baldachinos ágyból, amelyből kikelve avar helyett süppedős padlószőnyeget érint a lábunk. A berendezés visszafogott, a dekoráció minimális, hiszen a dekoráció maga az ablakon beköszönő természet, míg az építmény extrája a panorámás fürdőszoba.

A háló dekorációja maga az ablakon beköszönő természet

Fotó: Nomád Hotel & Glamping

A buborékban alkalom nyílik megélni az időn kívüliséget, az erdő hangjai megszűrődnek, ablak nem nyitható, a hangok odabent valahogy mégis felerősödnek, így önkéntelenül suttogni kezd bent az ember. A buborékszállások kialakításánál fontos szempont volt, hogy a lehető legkörnyezetbarátabb megoldással épüljenek.

A fürdőszoba is panorámás – az égre

Fotó: Nomád Hotel & Glamping

A különleges sátrakat egyébként Kínában gyártották és megérkezésük nem volt zökkenőmentes. Leírt néhány vargabetűt, mire ideért a szállítmány. Bezavart a Covid, az elakadt Evergreen konténerhajó, de késleltette a felállítást a kínai újév is. Mindettől függetlenül a Király és az Ász – ahogy a két buborékot a tulajdonosok elnevezték – július 1-től készen állnak a vendégek fogadására.