NTAK: egy hét maradt a kötelező regisztrációra

Forrás: turizmus.com

 2019. június 24. 14:31

A regisztráció valamennyi szálloda számára kötelező, amelynek elmulasztása szankciókat von maga után. Ugyanakkor a rendszer határidőre történő indulása a jövő évi, gazdaságélénkítési és -fehérítési intézkedéscsomag részét képező áfakulcs-módosítás kormányzati előfeltétele is.

A fentiekre hívja fel a még a nem regisztrált szálláshelyek figyelmét Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke.

Kevesebb, mint egy hete maradt az alig 20 perces műveletre azoknak a szálláshelyeknek, amelyek még nem regisztráltak a rendszerbe. Ők talán félreértették az eddig kommunikált információkat, hiszen

a csatlakozás nem szabadon választható, hanem kötelező, pont úgy, mint induláskor a nyilvántartásba vétel.

Annak sem kell várnia a regisztrációval, aki esetleg az adott PMS szoftver felkészültségében kételkedik, mert a regisztrációnak ez sem feltétele.

Visszaszámlálás indul: kevesebb mint egy hét áll rendelkezésre kötelező a regisztrációra

Fotó: canstock photo

Flesch Tamás kiemeli: a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) bevezetése több szempontból is nagyon fontos. Egyrészt a fehérítés miatt, másrészt mert felbecsülhetetlen értékű naprakész adat áll majd rendelkezésre.

Ugyanakkor az NTAK bevezetésére tekinthetünk úgy is, mint a szállodaipar vállalására, ígéretére az áfacsökkentés fejében. Utóbbira pedig még nem került végleges pecsét.

Az NTAK ráadásul a szakma számra is hasznos, hiszen tervezhetőbbé teszi az üzletmenetet, célozhatóbbá a marketinget.

A regisztrációt ide kattintva végezheti el.