NTAK: Pontos képet ad a hazai turizmus teljesítményéről és a vállalkozások döntéseit is segíti

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 20. 13:06

Július 1-jén újabb mérföldkőhöz érkezett az NTAK bővítése: az adatszolgáltatáshoz a nagyobb vendéglátó üzletek és turisztikai attrakciók is csatlakoztak. A rendszerből kinyerhető adatok pedig nem csak az adatalapú ágazatirányítást, hanem a szolgáltatók eredményességét is támogatják.

Az iparági szereplőkkel egyeztetve és a gazdasági környezetre reagálva, a vendéglátó üzletek és a jeggyel látogatható turisztikai attrakciók adatszolgáltatási kötelezettsége szakaszosan indult el a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) felé. A rendszerhez, a szálláshelyek után, a 2022-es évben 100 millió forintot meghaladó árbevételt realizáló vendéglátó üzletek és turisztikai attrakciók csatlakoztak. Az újonnan belépő szolgáltatók többsége korábban is használt szoftvert az értékesítéshez, így ők saját, NTAK-tanúsítvánnyal rendelkező vendéglátó vagy jegykezelő szoftvereiken keresztül tehetnek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek. 2024. január 1-jétől pedig a 12–100 millió forint közötti nettó árbevételt elért turisztikai vállalkozások is bekapcsolódnak majd az adatküldésbe. Fontos kiemelni, hogy az NTAK regisztráció továbbra is minden vendéglátó üzlet és turisztikai attrakció számára kötelező.

 

Az NTAK adatszolgáltatás várható eredményei

A kötelező regisztráció révén létrejön egy egységes szolgáltatói regiszter, az adatszolgáltatói kör bővülésével pedig egyre pontosabb képet kaphatunk a turisztikai szolgáltató szektor aktuális teljesítményéről. Az NTAK-ba júliustól beérkező forgalmi adatok elemzésével láthatóvá válik a vendéglátás szektor árbevétele, az átlagos kosárérték, valamint az is kirajzolódik, hogy a vendégek mennyi időt töltenek a vendéglátó üzletekben, milyen típusú termékeket fogyasztanak, milyen eseményeken, hányan vesznek részt. Ezenfelül megismerhetők lesznek a fogyasztói szokások is.

Július 1-jétől azok a vendéglátó üzletek és turisztikai attrakciók is csatlakoztak az NTAK-hoz, amelyek 2022. évi nettó árbevétele meghaladta a 100 millió forintot

Fotó: 123rf.com

Mindezek a szálláshelyi adatokkal és a turisztikai attrakcióktól beérkező információkkal kiegészülve lehetővé teszik az úgynevezett „keresztszektoriális adatok" megismerését, azaz elemezhetővé válik szinte a teljes turisztikai ökoszisztéma gazdasági teljesítménye. Ez pedig nagymértékben segíti az adatvezérelt ágazatirányítást, a döntéshozatalt, az egyes szektorok célzott fejlesztését. Elemezhetővé válik a piaci környezet, érthetővé válnak a trendek és a folyamatok, illetve gyorsabban tud reagálni az ágazat a turizmust érintő változásokra.

Az NTAK-ba érkező adatok jelentős szerepet játszanak emellett a hazai és nemzetközi marketingkampányok tervezésében, valamint a turisztikai ágazat fehérítésében is, hiszen a számukra releváns adatkörökre az MTÜ és a KSH mellett a területileg illetékes önkormányzatok és a NAV is rálát.

 

Segítség a vállalkozásoknak

Már ez hatalmas versenyelőnyt jelent a magyar szolgáltatók számára, ugyanakkor a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) elkötelezett a tekintetben is, hogy a releváns statisztikai adatokkal a szolgáltatók üzleti döntéseit is támogassa. Ennek megfelelően továbbfejlesztette a szálláshely-szolgáltatók számára létrehozott visszamutató felületét és megalkotta az NTAK Iránytűt. Az online felületen a szálláshelyek a bevételi és kapacitás adatok mellett, lekérdezhetik az előfoglalási adatokat, a vendégforgalmi és a küldőpiaci információkat, sőt, eredményeiket össze is vethetik más települések szálláshelyeinek átlagolt teljesítményével. Az aggregált adatok támpontot adnak az üzleti tervezéshez, az árképzéshez, valamint a marketing és értékesítési aktivitások összeállításához. Az MTÜ célja, hogy a szálláshely-szolgáltatókhoz hasonlóan a hazai vendéglátó üzletek és turisztikai attrakciók is lekérdezhessék majd az üzleti tervezésüket támogató releváns statisztikai mutatókat.

Az NTAK-regisztráció lépéseivel és az adatszolgáltatással kapcsolatban minden fontos információ elérhető az info.ntak.hu oldalon. A szolgáltatók számára további segítséget nyújt a telefonon (06 1 550 1855) és e-mailben (turisztika@1818.hu) elérhető ügyfélszolgálat, illetve a Tourinform irodák munkatársaihoz is fordulhatnak, akik akár személyesen is rendelkezésükre állnak.

(X)