Nyári szezonértékelő a Thermal Hotel Visegráddal – podcast

Forrás: turizmus.com

 2021. október 12. 17:11

A Trend FM Turizmus.com műsorában Polgár András, a Thermal Hotel Visegrád igazgatója számolt be a nyári szezon foglaltsági adatairól, a munkaerőhiány okozta problémákról és az őszi-téli időszakra várható vendégszámokról.

Polgár András a műsorban megosztotta, hogy a nyári rekordok után a szálloda vezetősége arra számított, az ősz alacsonyabb forgalmat fog hozni, de nem így történt: továbbra is 80-85 százalékos kihasználtsággal operál a szálloda, amely egészen októberig kitart majd a várakozások szerint.

Elmondta azt is, hogy a munkaerőhiány kevésbé érintette őket, mert igyekeztek a koronavírus-járvány alatt is megőrizni a teljes állományt. A növekvő forgalom miatt azonban a nyáron már nem volt elegendő a létszám, így nekik is megoldást kellett keresni a szakemberhiányra, leginkább diákokkal és munkaerő-bérléssel próbálták kipótolni az alapcsapatot.

A beszélgetésben szó esett még az átlag magyar vendégről, a bevételek növekedéséről, a nyári foglaltsági adatokról és a következő időszakra várható trendekről is.

A teljes riport itt hallgatható meg: