Nyáron nyit a Pangea

Forrás: MTI

 2018. február 19. 12:20

Várhatóan júliusban fogadja első vendégeit a Nyíregyházi Állatparkban a több mint 1,6 milliárd forintból épülő Pangea Ökocentrum és Szálloda.

A konferencia- és oktatóközpontot is magában foglaló létesítményben harmincnyolc, állatokról „mintázott” szállodai szobát alakítanak ki. Gajdos László, az állatpark igazgatója Kovács Ferenc polgármesterrel megtartott épületbejáráson elmondta, hogy a 2600 négyzetméteres szállodában jelenleg a nyílászárók beépítése és belső munkálatok zajlanak.

Szeretnénk egy ökológiai, ősi hangulatú, Föld körüli utazásra meginvitálni az itt megszálló vendégeket. A hotel minden szobáját más-más állatról nevezik majd el és a névhez alkalmazkodik majd a helyiség berendezése, kialakítása is – fogalmazott az igazgató. Hozzátette, a hallban egy különleges életfát állítanak ki; a hatalmas szobor bemutatja a térség egykor élt és még ma is élő élővilágát, így körülbelül négyszáz állat lesz látható a négy égtáj felé betájolt faszobron.

A nyolcvan embert befogadó szállodában oktatóközpontot alakítanak ki tantermekkel és rekreációs termekkel, valamint száz férőhelyes konferenciateremet építenek. Gajdos László megjegyezte, Európában jelenleg nincs ehhez hasonló állatkerti szálloda, a tervek szerint a júniusra elkészülő szálláshelyre remélhetőleg már idén nyáron is sokan lesznek kíváncsiak.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere a bejáráson elmondta, hogy a szálloda a jelenleg is működő Hotel Dzsungel állatkerti szálláshelyet váltja ki, amely évente mintegy háromezer gyerek és felnőtt számára biztosít valamilyen állatkerti oktatást vagy tábort.

Nyáron nyit a Pangea Ökocentrum és Szálloda Nyíregyházán

Fotó: Nyiregyhaza.hu

A Pangeát száz százalékban hazai forrásból, a Modern városok program segítségével, a magyar költségvetés finanszírozásával építik – hangsúlyozta a városvezető.

A Pangea Ökocentrum és Szálloda része a Nyíregyházi Állatpark fejlesztését célzó, csaknem hétmilliárd forint összértékű programnak. Ennek keretében megújul például a világ legritkább és legveszélyeztetettebb állatfaja, a hópárduc kifutója, de bővítik a fókamedencét, idén húsvétra pedig elkészül a sóstógyógyfürdői látványosság új látogatóközpontja is. Emellett előkészítés alatt van a csaknem 4 milliárd forint értékű, a jégkorszak világát bemutató interaktív látványosság, valamint tervezik az India-ház építését is; mindkét beruházás 2019-ben készülhet el.