Nyárra elkészül Debrecen új turisztikai brandje

Forrás: MTI/turizmus.com

 2015. március 10. 18:07

A nyári szezonra elkészül Debrecen új turisztikai brandje – közölte a város alpolgármestere a hétvégén 25. alkalommal megrendezendő utazási szakvásár sajtótájékoztatóján.

Széles Diána tájékoztatása szerint a hajdú-bihari megyeszékhely új turisztikai imázsát a hagyományok megőrzése mellett a fiatalos ajánlatok jellemzik majd, termékként kínálva a helyi sajátosságokat. Mindezt egy kézikönyvben rögzítik, amelyet a turisztikai ipar minden szereplőjéhez eljuttatnak.

Az alpolgármester kiemelte: a Debrecen és Bécs közötti közvetlen vasúti járatokra alapozva a város májusban Bécsben mutatkozik be, ahol a konkrét programkínálat mellett bemutatják a debreceni páros kolbászt és a város borát is.

Debrecen iránt évről évre növekszik az érdeklődés: a múlt évben több mint 134 ezer turista kereste fel a várost, 20 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A turisztikai adóbevétel ugyanebben az időszakban 13 millió forinttal, 80 millióra nőtt.

Miklósvölgyi Péter, az Utazás és Szabadidő 2015 vásárt rendező Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője beszámolt arról, hogy a március 13. és 15. között a debreceni Kölcsey Központban megrendezendő kiállításon – amelyet immár harmadik éve ingyenesen látogathatnak az érdeklődők – csaknem 150 kiállító várja majd az érdeklődőket.

Évek óta hagyomány, hogy egyes régiók, országok díszvendégként mutatják be értékeiket. Idén a belföldi turizmust az egyik legnépszerűbb úti cél, a Balaton képviseli, amely 18 négyzetméteren 8 társkiállítóval ad ízelítőt mindabból, amit a tó egész évben kínál: az aktív lehetőségektől a vízparti üdülésen át egészen a gyógyászati és wellnessajánlatokig és a történelmi borvidékek programkínálatáig.

A külföldi díszvendég Bulgária lesz a Robinson Tours tolmácsolásában. Az utazási iroda idén hetente már 5 busszal és 3 repülőjárattal (budapesti, debreceni és pozsonyi indulással) juttatja el utasait Bulgária közkedvelt üdülőhelyeire. Debrecenből a nyári szezonban péntekenként 2 induló busszal, illetve a hétfőnként induló charterjárattal érhető el a bolgár tengerpart.

Az utazási vásár kísérő programjai a helyszínen a III. Debreceni Bringa Kiállítás és a „Helyi ízek, helyi értékek" kulturális-gasztronómiai vásár, valamint a Baltazár Dezső téren a Tavaszi Autó Bemutató lesznek.

A rendezvény ideje alatt a kisebb korosztályt Szafari Játékpark várja, míg a nagyterem színpadán különböző stílusú táncbemutatók szórakoztatják a látogatókat. Ezenkívül mindennap lesz nyereménysorsolás a vásár hivatalos kérdőívét kitöltő látogatók között.