Nyártól az újjávarázsolt termálfürdő várja a vendégeket Berekfürdőn

Forrás: turizmus.com

 2015. február 11. 16:28

A Tisza-tavi régió leglátogatottabb települése Berekfürdő, ahol az idei nyártól a megújult termál- és strandfürdő várja a látogatókat.

A Berek-Víz Kft. az ÉAOP-2.1.1/A.I-12 Európai Uniós pályázatuk keretében fejleszti a fürdőt, megújul a fogadóépület és a fedett fürdő, valamint egy kültéri ifjúsági medence készül el. A fejlesztésnek köszönhetően a gyermekekkel érkező családok számára is ideális kikapcsolódást kínál majd a fürdő. A terveknek megfelelően jó ütemben halad az építkezés.

Az 56 Celsius-fokos alkáli hidrogén-karbonátos, jódos, brómos gyógyforrásból tör elő, tartalmaz még kloridot, bromidot, fluoridot, nátriumot, kalciumot. Lúgos kémhatású. Az egyedülálló gyógyvíz elsősorban a mozgásszervi megbetegedésben szenvedők számára és balesetek utáni rehabilitációra ajánlott. Az ivókúra csökkenti a gyomorégést, enyhíti a gyomorpanaszokat.

 

A gyógyulni vágyók mellett gondolnak a fiatalokra is, nyáron gazdag programkínálattal várják a vendégeket, többek között fellép a Csík zenekar, lesz Charlie, Bikini és Beatrice koncert is. Berekfürdő, a Nagykunság aranya egész évben várja felüdülni vágyókat.