Nyíregyházi TDM: tanulmányút Kárpátalján

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 27. 09:10

Az ukrán piaci jelenlétet igyekszik erősíteni a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft., amelynek munkatársai Ungváron jártak.

A TDM szakemberei Ungváron a 18 Toureurocentr – Kárpátalja turisztikai kiállításon képviselték Nyíregyházát a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. munkatársával együtt. A rendezvényen az ukrán nyelvű kiadványok mellett eredetvédett pálinkákkal és helyi biolekvárokkal is várták a vendégeket.  Elsősorban az állatpark és a fürdő jelent nagy vonzerőt, de sokan érdeklődtek a kerékpározási lehetőség és a gyógyászat szolgáltatásai iránt.

Lembergből ugyanakkor utazási irodai szakemberek és az ottani média képviselő érkeztek egy study tour keretében. A látogatók megismerkedhettek Nyíregyháza turisztikai attrakcióval, bemutattak nekik több szálláshelyet is, hogy a jövőben minél több ukrán turista válassza a várost - mint turisztikai desztinációt – utazása helyszínéül.

Lembergi turisztikai szakemberek a nyíregyházi állatkertben

Fotó: turizmus.com

A tanulmányúttal egy időben rendezték meg a Tirpák Fesztivált és 3. Bogrács-és Grillbajnokságot, így a szakemberek a fesztivál forgatagába is bepillantást nyerhettek, megkóstolhatták a tirpák ételeket, illetve helyi termékeket is vásárolhattak. A rendezvényt követően meglátogatták a patinás Bencs Villát, amely felújítását követően régi pompájában fogadja a kultúra iránt érdeklődő vendégeket.

A programok szervezésébn Magyarország Kijevi Nagykövetsége és Ungvári Főkonzulátusa segített. Az ukrán vendégek és vendégéjszakák száma évről-évre emelkedik, kedvelik Nyíregyházát és turisztikai látványosságait.

A study tour résztvevői Nyíregyházával ismerkednek

Fotó: turizmus.com

Az előző évhez viszonyítva 2017-ben az Ukrajnából Nyíregyházára érkezők száma 15%-kal, a vendégéjszakák száma 23,2%-kal nőtt. „Bízunk benne, hogy a növekvő tendencia tovább folytatódik, ennek érdekében a marketing tevékenységünket fokozzuk ebben a desztinációban” – tájékoztatta szerkesztőségünket Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.