Nyisd a nyarat a Szent György-hegyen!

Forrás: turizmus.com

 2022. május 17. 14:05

Idén ötödik alkalommal várja a sétálva borozókat a Szent György-hegy: június 11-én közel 20 helyszínen lehet majd ismerkedni a heggyel, a helyi borokkal és vendéglátókkal.

A házigazdák zenével és finom falatokkal készülnek a Szent György-hegy hajnalig elnevezésű eseményre, de lesz túra és játék is. Olyan pincék is kinyitnak ilyenkor, amelyeket egyébként nehezebb felkeresni. Egy biztos: érdemes már pénteken érkezni – a boros, verses estre és a kis létszámú kóstolókra–, és szombaton is időben elindulni, hogy legyen időnk mindent felfedezni!

Szombaton már délután 1-kor elkezdődik az esemény: megéri egész napra jönni, kiélvezni a piknikhangulatot, nekivágni a hegynek.„Azt szeretnénk, hogy a vendégek mozgásban legyenek, bejárják a környéket, minél több helyen kóstoljanak. Idén túrákat is szervezünk: a turnusok a Lengyel-kápolnától indulnak és oda térnek vissza, séta közben a hegy geológiájával, történelmével ismerkedhetnek a résztvevők. A naplemente után a csillagos égben lehet elveszni, a helyszínek éjjel 1-ig tartanak nyitva” – mondja Budavári Dóra főszervező.

A résztvevő pincészetek 2022-ben: Szászi Birtok, Hóbor Pince, Hoffmann Pince, Tarányi 1780, GilvesyWinery (borpont) és Gilvesy B-Üzem, Napvirág Pince, Boksay Pince, Napsárkán Pince (Bajnóczy Pince), Pláne Badacsony borterasz X Földi Bálint, Nyári Pince, Molnár Családi Pince, Killer Pince, 2HA Szőlőbirtok, Kiss Pince, Horváth Pince, Borbolt a völgyben, Zöldülő terasz.

A vendéglátók borokkal és programokkal is készülnek

Fotó: Chripko Lili és Kovács Fanni

Pénteken, a nulladik napon több borászat készül kis létszámú kóstolóval, a Nyári Pince kuriózumokat sorakoztat fel, a Borbolt a völgyben vinotéka verses estet tart. Szombaton közel 20 helyszín nyit ki, mindenhol lesznek borok és harapnivaló, sok helyen élőzene is.

Az időpont nem véletlen: pár nappal a rendezvény után telihold lesz, így remélhetőleg már szombat éjjel tiszta, csillagos égben, és a Balatonban tükröződő holdban gyönyörködhetünk.

További információk a rendezvény honlapján és Facebook-oldalán találhatók.