Nyitnak a fővárosi strandok, olcsóbb lett a Dagály

Forrás: turizmus.com

 2015. május 29. 12:10

A Dagály és Palatinus Strandfürdő után május végén újabb strandok nyitják meg kapuikat. A Csillaghegyi és a Paskál május 30-tól, míg a Római május 31-től várja vendégeit. A sort június 6-i nyitással a Pünkösdfürdő zárja.

Az üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. tájékoztatása szerint az idei strandszezonban is számos kedvezménnyel várják a strandokon a fiatalokat, a családokat és a nyugdíjasokat, a 20 alkalmas bérletek pedig akár 25 százalékos kedvezményt biztosítanak. A tavalyi év tapasztalatai alapján a belépő ára a Csillaghegyi Strandon az idei szezonban egységesen 900 forint, míg a Paskálon egységesen 1200 forint lesz.

Fotó: Római Strandfürdő

A Dagály Fürdő mellett megkezdődött a 2017. évi vizes világbajnokság helyszínéül szolgáló létesítmény építése. Mivel az építkezés zajjal jár, az ezzel járó kellemetlenségek kompenzálására a társaság a fürdőbelépők árát május 26-tól 15 százalékkal csökkentette.

Újdonság, hogy az öt budapesti strandon június elsejétől bevezetik a szelektív hulladékgyűjtést, a fürdőzők a házhoz menő rendszerből már jól ismert sárga és kék fedelű, 240 literes tartályokkal találkozhatnak majd.